Szikszó hírei

2011.04.26. 11:20

Döbbent csendben telt az ünnep Szikszón

<p>Szikszó - "Olyan kedvesek voltak kézenfogva, egymást megkarolva jártak mindenhová"</p>

A szerdai szikszói kettős emberölés – melyről beszámoltunk – helyszínén járva az ünnepi zsongásnak nyoma sincs. A közelebb-távolabb betérő locsolkodók is visszafogottan vetnek egy-egy pillantást a József Attila utca 19. szám alatt található ház előtt elhelyezett mécsesekre, virágokra. Több nappal a tragédia után sem tudják felfogni a környékbeliek az eseményt. „Olyan kedvesek voltak – meséli szembe-szomszédjuk Farkas Lőrincné – kézenfogva, egymást megkarolva jártak mindenhová”. A 79 éves Gizike néni már nem bírt annyira, így János bácsi mindig elkísérte, vitte a szatyrokat, ha vásároltak. Az tűnt fel nekik, hogy le voltak engedve nappal is a redőnyök, pedig azt mindig felhúzták, ha otthon voltak. „Megnövekedett azóta az ellenőrzés – le is volt zárva az utca – rendszeresen jár a rendőrautó és éjszaka is mindig itt vannak” – mondja a szomszédasszony.

Míg megnyugszanak

„Nem hallottunk semmit, nem láttunk idegeneket” – meséli Lakatos Andrásné, aki a ház melletti köz túlsó végén lakik családjával. Nagyon megdöbbentette az eset, azóta, ha nincsenek ott a gyerekek behúzódik a házába. „Nem megyek ki akkor se, ha ugat a kutya” – közli. Jól ismerték az idős házaspárt, kedves emberek voltak. Adorján Zsolt két házzal lakik odébb, mint egykor az áldozatok. Megerősíti: az egész településen gyakoribb a járőrözés. Döbbenten értesült a történtekről. „Semmi olyat nem csináltak, amivel haragosokat szereztek volna, egyszerűen érthetetlen” – fakad ki. Emlékezete szerint nem ez az első kettős gyilkosság a településen, jópár éve az állomás felé vezető úton támadtak meg időseket. Reméli nagyon hamar elkapják a tettest vagy tetteseket, de méginkább, hogy nem ismétlődik meg soha még egy ilyen tragédia. A megyei rendőrök több emberen elkövetett emberölés gyanújában indították meg a nyomozást, a nyomozás érdekében egyelőre nem közöltek részleteket. A megyei rendőrfőkapitány egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek – tájékoztatott Gaskó Bertalan, a főkapitányság kommunikációs vezetője. A megerősített járőrözést fenntartják, amig meg nem nyugszanak a kedélyek, ez több hétig is eltarthat – tette hozzá kérdésünkre.


"Meddig még? Közbiztonságot!"

boon | 2011.04.23 00:27
"Újabb brutális gyilkosság történt egy vidéki településen, ezúttal Szikszón. Újabb idős emberek az áldozatok, a következő brutális gyilkosság az országban bárhol lehet, csak idő kérdése" - írja Szepessy Zsolt.

Megerősített rendőri és polgárőri jelenlét Szikszón - hatékony intézkedéseket várnak a kormánytól

fuggetlen | 2011.04.22 18:11
Szikszó - Megerősítik a rendőri jelenlétet Szikszón, de polgárőrből is több lesz a közterületeken. Elképzelhető, hogy az utóbbi időben több településen is feltűnt, megjelenésével pedig nagy visszhangot kiváltó Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület is megjelenik a borsodi kisvárosban. Egyebek mellett erről is szó esett a pénteken megrendezett helyi közbiztonsági fórumon, amelyet Füzesséri József polgármester kezdeményezett. A településen két nappal ezelőtt meggyilkoltak egy idős házaspárt.

Egyed Zsolt: Pintér Sándor tegyen rendet vagy távozzon

eszak | 2011.04.22 16:19
Egyed Zsolt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselője pénteken elmondta: a szikszói kettős gyilkosság elkövetőjével kapcsolatban nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, hiszen a tettesek személye még a rendőrség előtt sem ismert, de a tragikus eseményben ismét megmutatkozott, hogy Borsodban nincs közbiztonság.

Közbiztonsági fórumot hívtak össze Szikszón

eszak | 2011.04.22 15:19
Szikszó - Szerdán eset holtan találtak otthonában egy idős szikszói házaspárt, akiket gyilkosaik székhez kötöztek, brutálisan megkínoztak és halálra vertek. Bár még a rendőrség sem tudja, kik lehettek az elkövetők, többen gyanakodva tekintenek a helyi cigányokra. A közfelháborodást keltő bűncselekmény kapcsán Füzesséri József polgármester közbiztonsági fórumot hívott össze, ahol ott voltak munkatársaink is.

Nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a szikszói kettős gyilkosság ügyében

fuggetlen | 2011.04.22 13:44
Miskolc, Szikszó - Egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a szikszói kettős gyilkosság elkövetőinek kézre kerítése érdekében - közölte Gaskó Bertalan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint elmondta: a idős házaspárt szerdán találták holtan Szikszói lakásukban. A 83 éves férfi és 79 éves felesége halálát idegenkezűség okozta, egyes források szerint mindkettejüket megkötözték és brutálisan bántalmazták.

Szikszói kettős emberölés: egymillió forintos nyomravezető díj

boon | 2011.04.22 12:25
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást.

Közbiztonsági fórum Szikszón

boon | 2011.04.22 11:19
Szikszó - Az idős házaspár brutális meggyilkolása miatt pénteken 11 órára hirdettek meg közbiztonsági fórumot Szikszón. Helyszíni tudósítás!

Állatias kegyetlenséggel végeztek áldozataikkal Szikszón

eszak | 2011.04.21 18:39
Szikszó - Székhez kötözték, agyba-főbe verték a idős házaspárt gyilkosaik.

Százezer forintos díjat ajánlott fel Szikszó a nyomravezetőnek

boon | 2011.04.21 13:21
Mély megdöbbenéssel és őszinte szívvel gyászol Szikszó város lakossága, önkormányzata.

Szikszói tragédia: állatias brutalitás

boon | 2011.04.21 12:00
Szikszó - A csütörtökön reggel kiadott közleményben a B.-A.-Z. megyei Rendőr-főkapitányság is elismerte, hogy a szerdán este Szikszón holtan talált házaspár emberölés áldozata lett, de a nyomozás érdekében dr. Gaskó Bertalan rendőr-alezredes nem osztott meg további információkat portálunkkal.

Kettős emberölés Szikszón

boon | 2011.04.21 10:07
Szikszó - Szikszói lakásukban 2011. április 20-án holtan találtak rá egy idős házaspárra. A 83 éves férfi és 79 éves felesége halálát idegenkezűség okozta.

Kettős halál Szikszón

eszak | 2011.04.20 21:34
Szikszó. Röviddel ezelőtt kaptuk a hírt, hogy otthonában holtan találtak egy idős helybeli házaspárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!