Szikszó hírei

2011.01.06. 09:04

Csökken a szemétszállítás díja Szikszón

<p>Szikszó - Január elsejétől ingyenes lesz a szemétszállítás Szikszón a lakosság számára.</p>

Szikszó Önkormányzata ugyanis 2010. december 10-ei ülésén foglalkozott a város 2011-es költségvetési koncepciójával, amelyben tárgyalta a szemétszállítás szolgáltatásának ingyenessé tételét.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere elmondta: az újonnan megalakult képviselő testület független képviselőkből álló csoportja több megoldást is felvázolt arra, hogyan lehetne a városban a szolgáltatások árait mérsékelni.  A vízdíj csökkentés mellett a szemétszállítási díjak csökkentésére is több tervezetet dolgoztak ki.

A december 10-ei képviselőtestületi ülésen elfogadott megoldás szerint, az önkormányzat fizeti a szemétszállítónak a lakossági hulladékelszállítás díját, amelyet a beszedett kommunális adóból, és az önkormányzat más bevételi forrásából finanszíroz.

A polgármester arról beszélt: egy átlagos szikszói család ezzel a döntéssel legalább 15 000 forintot spórol majd meg 2011-ben. a szemétszállítás átlagos alapdíja évi 27 000 forint volt, a kommunális adó pedig 5000 forint. 2011-ben a kommunális adót 15 000 forintra emeli az önkormányzat, a szemétszállítás pedig ingyenes lesz a lakosságszámára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!