Szerencs hírei

2019.02.01. 17:10

Vadonatúj részleget avattak Szerencsen

Szerencs - A már meglévő intézmény mellé építettek egy új szárnyat.

Szerencs - A már meglévő intézmény mellé építettek egy új szárnyat.

A szerencsi Gyémántkapu Idősek Otthonának vezetői évekkel ezelőtt felfigyeltek arra a statisztikai kimutatásra, hogy 2010-től jelentősen emelkedett az idős­ellátásban részesülő demens személyek száma. Elhatározták, hogy a már meglévő intézmény mellé építenek egy új szárnyat, kizárólagosan az e betegségben szenvedők számára. 2017-ben egy pályázati lehetőség indította útjára a megvalósítást, a mintegy 150 milliós beruházás végére január 30-án került pont, egy avatóünnepség keretén belül.

Hatvanhét személy számára biztosít elhelyezést a legmodernebb körülmények között." Pazonyi Zoltán

Új munkahelyek is

– A 924 négyzetméteres alapterületű, Levendulaház elnevezésű épületrész egy- és kétszobás kialakításokkal hatvanhét személy számára biztosít elhelyezést a legmodernebb körülmények között – mondta Pazonyi Zoltán igazgató. Harminchat új munkahelyet teremtettek, így a Gyémántkapu dolgozói létszáma hetvenöt főre nőtt. Az épület teljes mértékben akadálymentesített, sprinkler rendszer működik a tűzvédelmet illetően, a szobák 16-20 négyzetméteresek, mindegyik külön fürdőszobával, több helyen „okoságyakkal”. Az épület egésze padlófűtéssel ellátott, geotermikus fűtést tud használni a hagyományos, kondenzációs rendszer mellett. Az új szárny­ban nincs lift, nincs lépcső, viszont rendelkezik egy belső udvarral is, nem véletlen, hogy a teljes ellátotti létszám már az átadás pillanatában elérte a hetvenöt százalékot.

Az avatási ceremónián Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor szerencsi polgármester gratulált a megvalósuláshoz, az épületet megszentelték, illetve megáldották a történelmi egyházak képviselői.

SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!