Szerencs hírei

2018.12.05. 13:41

Hazai kolbászok, horvát csemegék Szerencsen

Szerencs - December első napja disznóvágással kezdődött Szerencsen.

Szerencs - December első napja disznóvágással kezdődött Szerencsen.

A program egyfajta felvezetése volt a második alkalommal megtartott Adventi Kolbásztöltő Versenynek. A sertés feldolgozása tulajdonképpen bemutató jelleggel bírt a városban tartózkodó testvértelepülés, a horvátországi Podgora delegációja, továbbá az érdeklődő közönség számára.

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár ötlete immár hagyománnyá kezd válni, erről beszélt megnyitójában Koncz Ferenc ország­gyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester. Megjegyezték, a magyarság hagyományainak ápolása égetően fontos napjainkban, hiszen korszakunkra az elgépiesedés, a nagy léptékű korszerűsödés a jellemző. Egyrészt ezért volt nagyszerű a művelődési központ által kitalált program, másrészt nem baj az, ha növekszik a város idegeneket is vonzó eseménysora.

A versenyre öttagú csapatok adták le nevezésüket, és amíg készültek a kolbászok, a Podgorából érkezett vendégek saját konyhájuk finomságaiból adtak ízelítőt.

A díjazottak

A kóstolókkal tarkított megmérettetés közben számos kulturális bemutatót tartottak a helyszínen, majd a háromtagú zsűri értékelése után megszületett az eredmény. Első helyen végzett a Logiklub, a másodikon a Városi Nyugdíjas Klub, a harmadik helynek Pongrácz József és Csapata örülhetett. Különdíjat kapott a Kiss Attila Alapítvány Menő Menza csapata.

ÉM-SFL


[related-post post_id="4065001"]

[related-post post_id="4063391"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!