Szerencs hírei

2018.09.21. 16:07

Szerencs is részt vett Rozsnyó városnapján

Rozsnyó, Szerencs - A gömöri régió kézműveseinek termékbemutatója, mazsorettek, egy kis Boney M imitáció...

Rozsnyó, Szerencs - A gömöri régió kézműveseinek termékbemutatója, mazsorettek, egy kis Boney M imitáció...

Egyszóval a könnyedebb műfaj képviselőinek előadásai jellemezték azt a forgatagot, amelyet Rozsnyói Városnapok és Vásár címmel tartottak meg – az évek során kialakult hagyományok szerint.

Az első testvérvárosa

A múlt heti eseményre meghívást kapott Szerencs önkormányzata is, lévén Rozsnyó az első testvérvárosa Tokaj-hegyalja Kapujának. Burdiga Pál a felvidéki város polgármestere a meghívott delegációk és helyi vállalkozók számára adott fogadást, amelyen részt vett Nyiri Tibor szerencsi polgármester, Barva Attila jegyző és Király Judit közművelődési szakreferens. A két polgármester most találkozott először – ebben a pozíciójukban.

A következő napot Magyar Napként tartották meg a helyi szervezők, ennek külön érdekessége volt a Lilla és a Napoleon Boulevard esti koncertje, ami egy sikeres szerencsi pályázaton keresztül a Magyar Kormány támogatásával valósult meg. Az anyaországi és a határokon túl élő magyarok közötti kapcsolattartást segítő Bethlen Gábor Alapkezelőtől nyert 1,3 milliós támogatás lehetővé tette, hogy a szerencsiek – buszkirándulás keretén belül – látogatást tegyenek a felvidéki testvérvárosban.

Még ezen a napon nyílt meg a Rozsnyó Partnervárosaiért Polgári Társulás, a város önkormányzata és a Gömöri Népművelési Központ által szervezett idei, Rozsnyói Malom festőművésztábor alkotóinak műveiből válogatott kiállítás.

ÉM-SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!