Szendrő hírei

2012.03.02. 10:07

Nemzetközi oktatási program Szendrőben

Szendrő - Az intézmény 481 diákja és 42 pedagógusa már eddig is sokat tanult az európai módszerekről.

Szendrő - Az intézmény 481 diákja és 42 pedagógusa már eddig is sokat tanult az európai módszerekről.- Aktív részese egy nemzetközi együttműködésnek 2010 óta iskolánk, a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola – közölte Kalász László igazgató. - „Az egész életen át tartó tanulás” jegyében Comenius Programban veszünk részt. A „Creative Brains”, „Alkotó elmék” címet viselő programban intézményünk 481 diákja és 42 pedagógusa már eddig is sokat tanult Európa öt országa, Portugália, Olaszország Litvánia, Lengyelország és Törökország oktatási módszereiről és a partner iskolák diákjainak életéről. A cserekapcsolatok révén tanulóink az említett országok földrajzával, történelmével, épített és természeti környezetével a helyszínen ismerkedhettek. Valamennyi országban szívélyes vendéglátással fogadtak bennünket. 

Vendégek érkeznek

- Most ők viszonozzák vizitálásunkat: március 5-én hozzánk érkeznek partneriskoláink nebulói és tanárai – jelentette ki Kalász László iskolaigazgató. - Programunkban szerepel hazánk fővárosának, valamint Szendrő, Aggtelek, Színpetri és Miskolc nevezetességeinek a bemutatása. Az országismertető  programokon túl természetesen az európai közös munka műhelyfoglalkozásaira is sort kerítünk.

-BGy-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!