Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.30. 14:06

Záhonyi középiskolások koszorúztak Kisvárdán

Kisvárda, Záhony - Az intézményi emléktáblánál rendezett megemlékezés és koszorúzási ünnepség után a hét éve, március 26-án elhunyt névadójuk kisvárdai síremlékét koszorúzták meg a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.

Kisvárda, Záhony - Az intézményi emléktáblánál rendezett megemlékezés és koszorúzási ünnepség után a hét éve, március 26-án elhunyt névadójuk kisvárdai síremlékét koszorúzták meg a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.2002-ben, még életében vette fel a záhonyi középiskola kollégiuma a városban született jeles tudományos kutató és feltaláló Dr. Béres József nevét. A nemzetközi hírű tudós négy évvel korábban látogatott első ízben a záhonyi diákotthonba, majd rendszeresek lettek a találkozások a névadó és a kollégisták között. Lakásán és kutatóhelyén mindig barátságos fogadtatásra találtak a diákok, s maga is örömmel tett eleget a kollégiumba szóló meghívásoknak. A bő évtizede rendezett névadó ünnepségen először neveztek el oktatási-nevelési intézményt élő személyiségről Magyarországon. Később Dr. Béres József alapítványt hozott létre a kollégisták tanulmányainak, művelődésének támogatására.

A kisvárdai koszorúzáson Horváth Dávid, a diákönkormányzat elnöke mellett a diákkörök nevében Együd Máté és Tancsik Róbert képviselte a határvárosi intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!