Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.24. 17:26

Önzetlenül segítettek – tartós élelmiszergyűjtés húsvétra Kisvárdán

Kisvárda - Ősi hagyomány, hogy nagyböjti időszakban az emberek a megtakarított javakból a szegényeket támogatják.

Kisvárda - Ősi hagyomány, hogy nagyböjti időszakban az emberek a megtakarított javakból a szegényeket támogatják.

A Kisvárdai Görög katolikus Karitász tagjai a böjti időszakban, egyházközségünkben újra indította a "vödrös" gyűjtést, –tájékoztatott Nagy Józsefné a Karitász vezetője–, ami azt jelenti, hogy a böjt folyamán a görög katolikus családok a háztartásukban lévő élelmiszereket –amiről lemondanak– egy vödörben összegyűjtik, s azt felajánlják szegény családoknak. Mivel szerettünk volna többet adományozni, mint amennyit így gyűjtünk, ezért tervünk kivitelezéséhez Karitászunk az élelmiszer áruházak segítségét kérte. Kérésünkkel több bevásárlóközpontot, s bankot is megkerestünk, sajnos elutasítottak. Egyedül az ALFI–KER Kft. üzletei álltak mellénk. Meg engedték, hogy a bejáratnál a vásárlók felajánlásait összegyűjthessük. Meg kell említenem, hogy az ALFI ötszáz „Bögrés” levest adományozott a rászoruló embereknek.

Egyénileg is adományoznak

A Karitász minden tagja, tőlük telhetően támogat élelmiszer s egyéb csomaggal családokat. Az egyik tag, a Szent László hegyen élő három családot látogat meg húsvét előtt, adomány csomagjával. A három családban összesen 18–an élnek.

Másfél mázsa liszt, fél mázsa cukor és más élelmiszerek

–Az ALFI–KER és a kedves Testvérek segítségével összegyűjtött élelmiszert, nagyszerdán 15–17 óra között osztjuk a Karitász irodánkban, a Malomközben – mondta Grunda János parókus atya a virágvasárnapi hirdetésében. Szeretettel várjuk a görög katolikus, szegény, segítségre szoruló családokat! S egyben újra hálás köszönetemet fejezem ki Nagyné Marikának, a Karitászunk tagjainak és s Szent György iskolánk növendékeinek és nem utolsó sorban a Kedves Testvéreknek az élelmiszer gyűjtésünket. Csak tájékoztatás képen, eddig, 145 kg. liszt, 44 kg. cukor, 25 kg. rizs, 28 liter étolaj, 24 db ráma, 9 liter tartós tej, 64 doboz konzerv, 3kg borsó, bab, lencse, 5cs. ételízesítő. Ebbe még nincs benne kb. 20 vödörnyi tartós élelmiszer!

Köszönjük az adományokat

–Hálásan köszönjük a névtelenül adakozók és az ALFI–KER Kft. minden dolgozójának segítőkészségét! Köszönjük, hogy általuk még több szegény család húsvéti asztalát tehetjük gazdagabbá. Áldott Húsvétot kívánunk mindannyiójuknak!

Szeretettel: Kisvárdai Görög katolikus Karitász nevében mondta befejezésül Nagy Józsefné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!