Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.17. 17:29

Nincs lezárt út Szabolcs megyében

Nyíregyháza - A közút kezelő és a rendőrség is megerősítette a katasztrófavédelem információit, nincs lezárt út a megyében.

Nyíregyháza - A közút kezelő és a rendőrség is megerősítette a katasztrófavédelem információit, nincs lezárt út a megyében.

A hideg ellenére folyamatosan dolgoznak a E.on szakemberei, így folyamatosan csökken az ellátatlan települések száma, jelenleg 65 településen nincs áram. Ebből már több településen csak néhány háztartást érint a probléma. A magas és középfeszültségű hálózatok működésének visszaállítása komoly munkaerőt igényel, mivel 270 kidőlt oszlopot kell az E.on embereinek helyreállítania. Előfordult, hogy a településre már beérkezett az áram, azonban a kisfeszültség hibája miatt a lakosság mégsem volt ellátva. Tegnap az E.on megsegítése érdekében a Magyar Honvédség részéről 1 db lánctalpas jármű érkezett, amely a vizes területen bekövetkezett káresemény felszámolásában segít.

Igazgatóságunkon továbbra is működik a megyei veszélyhelyzeti-kezelési központ, ahol a katasztrófavédelem, a megyei védelmi bizottság titkárságának, valamint az E.on összekötőjének munkája segíti a gyors tájékozódást. Az információ feldolgozását követően, hatékonyabb a meghatározott feladatok végrehajtása is.

Az áramellátás kimaradása a hűtők, fagyasztók leállását is jelenti. A lakosság nagy része körültekintő magatartást tanúsított, a hóban helyezte el a hűtő tartalmát, így nem érte kár, amíg a szolgáltatás visszaállt. Néhány háztartásnál a rendkívüli hideg időjárás ellenére, adódhat romlott élelmiszer. Ez, az esetleges fertőzésveszély elkerülése érdekében, a kommunális hulladék helyett a NyírVV Kht. által működtetett Állategészségügyi telepen leadható. A leadásért ellenszolgáltatás nem jár, kizárólag a fertőzésveszély elkerülésére szolgál!

A MÁV Zrt. től kapott tájékoztatás alapján dízel mozdonyok bevonásával működik a szállítás.

A TESCO parkolóban elhelyezett, kamionok kiutazásának tilalma feloldásra került, így megindulhattak Szlovákia felé.

A megye valamennyi településen megoldódott a vízellátás, szennyvízelvezetés problémája. A lakosság melegedése és elhelyezése érdekében beüzemelésre került, 83 db melegedőhely, melyekben a rendkívüli időjárás kezdete óta 765 fő fordult meg, és 8 fő került elhelyezésre.

Tóth Gabriella tű. főhadnagy

megyei hivatalvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!