Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 12:25

Küzdelem a hó ellen Nagyhalászban

Nagyhalász - Áram nélkül maradt a település, a viharos erejű szél leszaggatta a vezetékeket.

Nagyhalász - Áram nélkül maradt a település, a viharos erejű szél leszaggatta a vezetékeket.Önkéntesek és polgárőrök is küzdenek a folyamatosan hulló hó ellen, hogy járhatóak legyenek Nagyhalász útjai. A legtöbb gondot a Nagyhalász-Tiszarád közötti, nyugati-keleti fekvésű összekötő út jelenti, hiszen az északi szél folyamatosan az útra fújja a havat, amely járhatatlan. A nagyhalászi önkormányzat traktorai hiába tisztítják meg az utat, az út rövid idő ismét járhatatlan, ezért végül lezárták, nem engedik rá a járműveket. Egyébként ezen az úton autóbuszt is kellett menteni, mert elakadt.

- A rengeteg hó mellett az a másik fő probléma, hogy csütörtökön 13 órakor megszűnt az áramszolgáltatás, s azóta nincs áramunk - adott helyzetjelentést portálunknak Orosz Károly, Nagyhalász polgármestere. - A viharos erejű szélben leszakadtak a vezetékek, s több helyen a betonoszlop is kettétört. Több napba is beletelik majd, mire mindezt helyre tudják állítani a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!