Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.16. 11:35

Kérésre vittek tűzifát, gyógyszert, bébiételt

Nyíregyháza - A március 15-ről 16-ra virradó éjszaka folyamán 24 géppel takarította a nyíregyházi utakat NYÍRVV Nonprofit Kft., és hajnalra sikerült megtisztítani a főbb tömegközlekedési útvonalakat, jelenleg a mellékutak tisztítása folyik.

Nyíregyháza - A március 15-ről 16-ra virradó éjszaka folyamán 24 géppel takarította a nyíregyházi utakat NYÍRVV Nonprofit Kft., és hajnalra sikerült megtisztítani a főbb tömegközlekedési útvonalakat, jelenleg a mellékutak tisztítása folyik.A város ÉNy-i részén, a Sátor utca környékén még vannak elzárt útszakaszok, ezeket a helyeket is igyekszünk járhatóvá tenni. Kérjük, továbbra is csak azok üljenek autóba, akiknek feltétlenül szükséges, mert az utak még nehezen járhatóak, és a közlekedést a hó alatti jég is nehezíti – juttatta el jelentését szerkesztőségünkhöz a társaság.

A városüzemeltetési feladatokon túl minden olyan kéréssel, bejelentéssel, jelzéssel társasághoz lehet fordulni, amelyet a szélsőséges időjárási helyzet idézett elő. 24 órás telefonos ügyeletet működtetnek, munkatársaikat a 42/548-464, illetve az 548-467-es telefonszámon lehet hívni. A NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél felállt egy operatív központ, innen irányítják részben az utak tisztítását, részben pedig a lakossági bejelentéseket illetve igények teljesítését, szorosan együttműködve a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel. Eddig közel 150 kérés, bejelentés érkezett társasághoz, elsősorban tűzifát és ivóvizet kért a lakosság, de gyógyszert és bébiételt is szállítottak.

A tegnapi nap folyamán ideiglenes szálláshelyek nyíltak a város számos pontján, a Bánki Donát, a Zrínyi Ilona valamint a Wesselényi Miklós középiskolák kollégiumaiban, a Nyírszőlősi Átmeneti Otthonban, a Kertvárosi Általános Iskolában, és az Ózon Panzióban. Ez utóbbi helyen 25-en töltötték az éjszakát, köztük kisgyerekesek, idős emberek, Nyírpazonyból és Nyírtelekről olyanok, akiknek továbbra sincs fűtés a házaikban. Ezeknek az embereknek teljes ellátást biztosítanak, és természetesen folyamatosan nyitva tartanak a melegedők.

Akinek tehát jelzése, kérése van az időjárás miatt kialakult krízishelyzetről, keresse a NYÍRVV Nonprofit Kft.-t!


Frissítés

Jelenleg a NYÍRVV Nonprofit Kft. 15 gépe dolgozik a hó eltakarításán. Nyíregyháza valamennyi útja járható, már nincsenek elzárt útszakaszok, a járdák és a nagyobb forgalmú bevezető utak sónedvesek, a kisebb forgalmú utak helyenként még jégbordásak, de többnyire a járművek nyomvonalán járhatók.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!