Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.16. 17:15

Kényszer ízű a gyertyafényes vacsora

Nyíregyháza-Mandabokor - A Mandabokorban élő Benkő Lászlóné napok óta gyertyafényes vacsorával kedveskedik családtagjainak, ám ennek nem a háziasszony, Ibolya romatikus lelkülete az oka.

Nyíregyháza-Mandabokor - A Mandabokorban élő Benkő Lászlóné napok óta gyertyafényes vacsorával kedveskedik családtagjainak, ám ennek nem a háziasszony, Ibolya romatikus lelkülete az oka.Csütörtök este óta áram nélkül kénytelenek boldogulni: gyertyával világítanak. A család legifjabb tagja, az érettségire készülő Mónika igyekszik nappal tanulni és megírni a leckéjét, mert sötétedés után erre szikrányi lehetősége sem adódhat. Bátyja, Laci az informatika szerelmese, szinte elvonási tünetei vannak, mióta számítógépe nem mutat „életjelet”.

Nem üzemel egyetlen elektromos berendezés sem, így a hűtőszekrényben és a fagyasztóládában lévő ételek és nyersanyagok egymás után landolnak a szemetesben vagy a házi kedvencek előtt. A ház ura, Laci bácsi nyugodt természetű, békés ember, de a napok óta tartó nélkülözést és a szolgáltató „tétlenségét” egyre nehezebben képes tolerálni.

– Nemsokára elhárítják a hibát, ha nem ma, akkor holnap vagy holnapután, és minden visszatér a régi kerékvágásba! – nyugtatja a családfőt a felesége, majd így vígasztalja: – Mi még szerencsések vagyunk, hiszen a jó öreg cserépkályhának köszönhetően nem maradtunk fűtés és ivóvíz nélkül, főzni is tudunk. A környéken sokaknak ez a „kiváltság” sem adatott meg! Az más kérdés, hogy a szomszédos utcába már tegnap visszatért az áram, mi pedig még mindig sötétben vagy gyertyafényben töltjük az estét...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!