Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.17. 11:26

Havazás - Hatvanhat településen nincs még áram Szabolcsban

Nyíregyháza, 2013. március 17., vasárnap (MTI) - Folyamatosan csökken az áram nélkül maradt települések száma, de hatvanhat településen egyáltalán vagy részben nincs áramszolgáltatás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 17., vasárnap (MTI) - Folyamatosan csökken az áram nélkül maradt települések száma, de hatvanhat településen egyáltalán vagy részben nincs áramszolgáltatás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel.Takács Judit elmondta: az E.ON által szolgáltatott adatok alapján az üzemzavar több mint 35 ezer fogyasztói helyet érint, ami több mint tízezerrel kevesebb a szombat este közölt adatoknál. A helyreállítási munkálatok során előfordult, hogy az adott településre már visszakapcsolták az áramot, azonban a kisfeszültségű hálózat hibája miatt a lakosság mégsem volt ellátva.

A megye valamennyi településen megoldották a vízellátás és a szennyvízelvezetés problémáit. Az összesen 83 melegedőhelyet 765-en keresték fel a rendkívüli időjárás kezdete óta és nyolc embernek volt szüksége elhelyezésre - ismertette a hadnagy.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a Nyíregyháza-Záhony és a Nyíregyháza-Szerencs vasútvonalon dízelmozdonyok vontatják a szerelvényeket. A vonatok csökkentett számmal, de szállítják az utasokat - tette hozzá Takács Judit.

A megye tűzoltóit az elmúlt huszonnégy órában legtöbbször árokba csúszott járművekhez, valamint úttestre dőlt, leszakadt faágak eltávolításához riasztották.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!