Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.24. 15:46

Felső-Szabolcsi szerzők írásai Béres Józsefről a Stádiumban

Kisvárda, Nyíregyháza, Záhony - Hét éve, március 26-án hunyt el a Záhonyban született és Kisvárdán alkotott jeles tudományos kutató és feltaláló, Dr. Béres József.

Kisvárda, Nyíregyháza, Záhony - Hét éve, március 26-án hunyt el a Záhonyban született és Kisvárdán alkotott jeles tudományos kutató és feltaláló, Dr. Béres József.A Pozsgay Imre főszerkesztő által jegyzett társadalmi és kulturális hírlap, a Stádium idei második számában több írásban is megemlékezik megyénk egyik legnevesebb szülöttjéről. A címoldalon Kaiser László költő, író, dramaturg Béres Józseftől idézett „Nem a magam hasznát kerestem…” címmel méltatja a kutató munkásságát. A Fényeslitkén élő tanár, esztéta Bakajsza András két és fél oldalas írásában Szépíróink Dr. Béresért és Cseppjeiért címmel, saját korábban megjelent kötetéből idézi fel szépíróink, mások mellett Nagy László, Ratkó József, Bory Zsolt és Czine Mihály Béres József melletti kiállását. Egy életrajzi összefoglaló és Gyurkovics Tibor Béres című verse mellett helyet kapott a lapban a Béres Csepp feltalálásának 40. évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatra a gyulaházi Beke József, a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákja által írott dolgozat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!