Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.17. 10:39

66 településen egyáltalán vagy részben nincs áramellátás

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a reggeli órákban az alábbi összefoglalót adta a megyei helyzetről.

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a reggeli órákban az alábbi összefoglalót adta a megyei helyzetről.A megye tűzoltó egységeit legtöbbször árokba csúszott járművekhez, valamint úttestre dőlt, leszakadt faág eltávolításához riasztották az elmúlt huszonnégy órában.

A megyei veszélyhelyzeti-kezelési központ 9 fővel tovább működött, 2 fővel a megyei védelmi bizottság titkárságától, és 1 fővel az E.on összekötőjével kiegészítésre került.

A megyei védelmi bizottság elnöke a megyei veszélyhelyzeti-kezelési központ működési helyén tájékozódott illetve feladatot szabott a végrehajtandó feladatokra.

Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. tájékoztatása alapján az áram nélkül maradt települések száma folyamatosan csökkent. Előfordult, hogy a településre már beérkezett az áram, azonban a kisfeszültség hibája miatt a lakosság mégsem volt ellátva.

A 2013. március 17. 06.00 órakor, az E.on által szolgáltatott adatok alapján, 66 településen egyáltalán vagy részben nincs áramellátás, a szolgáltatás kiesés 35 381 főt érint.

A MÁV Zrt. től kapott tájékoztatás alapján dízel mozdonyok bevonásával működik a szállítás a Nyíregyháza-Záhony, Nyíregyháza-Szerencs vonalon. A vonatok csökkentett számmal, de végzik az utas szállítást.

A Klebensberg intézet tankerületi vezetőinél felmértük, hogy az általános- és középiskolák ellátottságát annak érdekében, hogy amennyiben szükséges az iskolaszünet elrendelését az Megyei Védelmi Bizottság elnökénél kezdeményezzük.

A TESCO parkolóban elhelyezett, kamionok kiutazásának tilalma feloldásra került, így megindulhattak Szlovákia felé.

A megye valamennyi településen megoldásra került a vízellátás, szennyvízelvezetés problémája. A lakosság melegedése és elhelyezése érdekében beüzemelésre került 83 db melegedőhely, melyekben a rendkívüli időjárás kezdete óta 765 fő, a 2013.03.16. 7.30 és 2013.03.17. 07.30 óra közötti időben fordult meg, és 8 fő került elhelyezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!