Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.16. 10:42

Tudomány a mágia köntösében - interjú Ben Hanlinnal

Nyíregyháza - Még csak 26 éves, de máris a szakma egyik legnagyobb felfedezettjének tartják. Kamaszként, az iskolában unatkozva kezdett varázsolni, mára azonban milliók kedvence lett. Ben Hanlin napjainkban a világ egyik legsikeresebb bűvésze, a Magic Circle bűvésszövetség legfiatalabb tagja.

Nyíregyháza - Még csak 26 éves, de máris a szakma egyik legnagyobb felfedezettjének tartják. Kamaszként, az iskolában unatkozva kezdett varázsolni, mára azonban milliók kedvence lett. Ben Hanlin napjainkban a világ egyik legsikeresebb bűvésze, a Magic Circle bűvésszövetség legfiatalabb tagja.Olyan sztároknak is varázsolt már, mint Quentin Tarantino vagy Jamie Foxx. A Discovery Channel-en futóműsorát több mint 200 országban vetítik. A Trükkös Tudomány egyik házigazdája állítja: akkor a legelégedettebb, ha mosolyt tud csalni az emberek arcára. A mágus nemrég hazánkba is ellátogatott, hogy elkápráztassa rajongóit.

Gyerekkori álmod volt, hogy bűvész lehess?

Abszolút! Kamaszként láttam először David Blaine-t, aki nagyon inspiráló volt. Az utcán mutatott be fantasztikus trükköket az embereknek, akik csak ámultak. Én is elkezdtem trükköket tanulni, amiket a suliban gyakoroltam és mutattam be.

Hogyan sikerült ilyen fantasztikus karriert befutnod ilyen rövid idő alatt?

Most 26 éves vagyok, és már több mint 10 éve csinálom. Azóta minden nap gyakorlok. Aztán egy jó barátommal közösen kitaláltunk valamit. Eddig elérhetetlennek tartott sztárokat kerestünk meg az internet segítségével, és nekik mutattunk be trükköket, ezt lefilmeztük, és felettük a videókat a netre. Az emberek szerették, hát folytattuk. Ezeket a videókat láthatták meg a Discovery munkatársai, így juthattam el oda, ahol most tartok.

Véleményed szerint mitől lesz sikeres egy bűvész a 21. században?

Szerintem a legjobb bűvészek az érdekes személyiségek. Ha nem érdekel maga az ember, akkor a trükk unalmassá válik.

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat, ami az eddigi pályafutásod alatt ért?

Most megfogtál… Az egyik legviccesebb momentum talán az volt, mikor "The Hoff" David Hasselhoffnak varázsoltam, és nem tudta felfogni a trükköt. Valóban elvarázsolta a dolog, mi is nevettünk a reakcióján.

A Discovery Chanel-en most futó műsorodban, a Trükkös Tudományban 3 másik bűvésszel mutatsz be sokszor lehengerlő trükköket.

Mi volt a műsor alapötlete?

Az elképzelés az volt, hogy a tudományt és a sokak által ismert kísérleteket, jelenségeket mutassuk be a varázslat köntösébe bújtatva. A különböző trükköket is mi találjuk ki a műsor készítőivel közösen, ennek köszönhetően mi is sokat újat tanulunk.

Szerinted a műsornak köszönhetően az emberek nyitottabbak lesznek a tudomány csodáira?

Igen. Remélem, tanulnak belőle, és az itt látottak segítenek felfedezni azt, hogy milyen csodálatos például a kémia vagy a fizika világa

Hogyan tekintesz most a bűvészetre, hobbi, vagy munka?

Hobbiként állok hozzá, de ugyanakkor munka is, mivel tudom fizetni belőle a számláimat. Addig fogok varázsolni, ameddig élvezem a dolgot. Szerencsés vagyok, imádom azt, amit most csinálok, tehát még nincsenek konkrét terveim, hogy mi lesz később.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

Hát abból nincs túl sok. Szeretek sportolni, egészségesen élek. Szeretem a filmeket és persze a zenét, emellett egy videóblogot is készítek.

Mit gondolsz, milyenek lesznek a jövő mágusai?

A bűvészetnek most jó helye van a világban. Ha lesznek olyan emberek, mint manapság Dynamo, vagy olyan műsorok, mint a miénk, akkor nem aggódom.

Mi a terved a jövőre nézve? Visszatérsz Magyarországra?

Szeretném azt csinálni, amit kedvelek. A későbbiekben is szeretnék bűvészettel kapcsolatos műsorokat.

Mindenképp szeretnék visszajönni Hozzátok, úgy hallottam nyáron még szebb ez az ország.

- Alföldi Dániel -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!