Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 15:24

Pénteken, szombaton, február 8–9.–én „Családi Farsang” Kisvárdán

Kisvárda - „A vidámság, az alkotás és a kreativitás jegyében kézműves foglalkozással, táncházzal, bábelőadással, kiállítással és más érdekes programokkal fogadjuk közönségünket.”

Kisvárda - „A vidámság, az alkotás és a kreativitás jegyében kézműves foglalkozással, táncházzal, bábelőadással, kiállítással és más érdekes programokkal fogadjuk közönségünket.”Kultúrházak Éjjel–Nappal” A Magyar Népművelők Egyesületének országos akciója keretében, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, ezen a hétvégén tárt kapukkal és sok rendezvénnyel várja a látogatókat –mondta tájékoztatójában, Orbán–Radvánszki Ágnes népművelő.

„.Minden csatlakozó szervezet olyan programot valósítson meg, amely láthatóvá teszi a benne folyó sokszínű, társadalmilag létfontosságú tartalmi tevékenységet, közösségi művelődést, felnőttképzést, amatőr művészeti munkát, színvonalas kulturális eseményeket! Minden település, intézmény kapjon lehetőséget arra, hogy megmutassa magát, láthatóvá tegye egyedi sajátosságait!” – olvashatjuk többek között a Magyar Népművelők Egyesülete honlapján.

A pénteki program

16.30 órától: Tóthné Békés Zsófia természetgyógyász előadása. Témák: „Táplálkozással az egészségért” – A hosszú élet titka; a nyugati életmód betegségei –kiemelten foglalkozik a paleolit étkezés előnyeivel és hatásaival a magas vérnyomás, cukorbetegség és egyéb problémák kezelésében.

17.30 órától: Hangfürdő – rezgésekkel az egészségért és lelki harmóniáért. A 15 tibeti hangtállal keltett „hangfürdő” ellazít és segíti az egyensúly megteremtését. A bemutatót vezeti: Koleszár Andrásné hangterapeuta.

18 órától: „Párkapcsolat, mint az önmegismerés tökéletes útja” – beszélgetés Szalai Emese vezetésével. A mindennapi életben jól alkalmazható technikákat ismertet, mely segíti a kapcsolatok konfliktusainak megoldását, a béke, harmónia megteremtését.

A szombati program

Szombaton a rendezvény ideje alatt a Művészetek Háza előtti téren frissen sült finomságokat kóstolhatnak az érdeklődők: kenyérlángost, krumpli lángost, sült tököt, farsangi fánkot, stb.

9–12 óra között lesz: Jelmezes parádé. A legötletesebb jelmezek viselőit (felnőtteket is!) meglepetéssel várják!

Ugyancsak ebben az időpontban lesz a Farsangi Játszóház, ahol farsangi álarcokat és díszeket készíthetnek gyerekek és felnőttek egyaránt. De várják azokat is akik szívesen áruba bocsátanák bármilyen méretű (akár felnőtt is) kinőtt, megunt, jő minőségű ruháikat, feleslegessé vált játékaikat.

Borsos László asztrológus 9 órától Személyre szabott asztrológiai tanácsadással várja a z előre bejelentkezetteket. A Paprika Jancsi vásári bábjáték 10.30–tól várja az érdeklődőket.

Néptánc és karate

Rétközi népszokások, népdalok és népi gyermek–körjátékok, „Táncoljuk együtt” Táncházban tíz és tizenkét óra között. Tánctanítók: Turóczi Zsolt és Csóka Boglárka. Ezt a programot a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja.

10–12 óra között Farsangi sminkbemutató. Változz át! : Feketéné Deák Csilla Segít, hogy hogyan készítheted el profi módon saját sminkedet (akinek van, otthoni sminkkészletét elhozhatja).

Szent György Görög katolikus Általános Iskola tornatermében a 3 danos sensei mester, Markó László vezeti a 10–11 óra között Kyokushi Karate DOSC bemutatót.

Délután négy órától, 2013, az új világkorszak kezdete küszöbén, címmel a debreceni Borsos László asztrológus tart előadást s azt követően kötetlen beszélgetést az alábbi témákban. Az asztrológia szerint a Föld és az emberiség új korszaka kezdődött. Milyen lesz az előttünk álló huszonhatezer év és mik a teendőink az új világkorszak kezdetén? Mit hoz az újesztendő? Kinek milyen problémáira kell fókuszálni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!