Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.06. 07:42

Mit szól ahhoz, hogy kötelező lesz a földterület bejelentése?

Nyíregyháza - Olvasóinkat kérdeztük arról, hogy mit szólnak ahhoz, hogy kötelező lesz a földterület bejelentése.

Nyíregyháza - Olvasóinkat kérdeztük arról, hogy mit szólnak ahhoz, hogy kötelező lesz a földterület bejelentése.Bacsó Attila (Vasmegyer) nem tartja igazságosnak a minden földhasználóra kiterjedő regisztrációt. – Ha még ezt a regisztrációt megfűszereznék egy illetékfizetési kötelezettséggel, az már tényleg hab lenne a tortán. Mi kertes házban élünk, így érinthet bennünket a dolog.

Szentpáli György (Kemecse) azt mondja, ha valaki egyszer már megvásárolta a földet, akkor ne kelljen még egyszer fizetnie vagy regisztráltatnia magát. – Ettől függetlenül engem nem érint a dolog, nincs háztájim, sem kiskertem.

Ballai Márti Újfehértón lakik, még nem hallott a kötelező bejelentésről. – Nekünk van kiskertünk, és nem gondolom, hogy a szüleim repesnének az örömtől, ha a regisztráción túl még fizetni is kellene.

Bukovenszki Lajosné sem örül a hírnek, bár elmondása szerint ő még nem is hallott az új kötelezettségről. – Mi egyszer már bejelentettük a földünket, nem értem, miért kell ezt még egyszer jelezni a földhivatal felé. És még ha fizetni is kell érte...

Hekman Zsolt (Tiszanagyfalu) is érintett lehet, van kiskertje. – Őszintén kíváncsi vagyok, hogy mi is indokolja ezt a regisztrációt.

Kazai Béla (Tiszatelek) szerint éppen az lenne a cél, hogy arra ösztönözzék az embert, hogy termelje meg magának az élelmiszert, nem pedig új illetéket kivetni.?

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!