Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.06. 16:57

Küldjön hírt! - Mindennapi hősök nem mindennapi munkája

Nyírpazony - Méltatlanul kevés szó esik azokról a mindennapi hősökről, akik szinte láthatatlanul űzik nehéz, sokszor megrázó munkájukat. Bár lehet olvasni a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesületről egy-egy ügy kapcsán, de kevesen ismerik őket, munkájukat és odaadásukat! Azt, hogy milyen esetekben tudnak ők segíteni, hogy mennyi mindent sikerült már elérniük, és hogy bizony mi is segíthetünk nekik!

Nyírpazony - Méltatlanul kevés szó esik azokról a mindennapi hősökről, akik szinte láthatatlanul űzik nehéz, sokszor megrázó munkájukat. Bár lehet olvasni a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesületről egy-egy ügy kapcsán, de kevesen ismerik őket, munkájukat és odaadásukat! Azt, hogy milyen esetekben tudnak ők segíteni, hogy mennyi mindent sikerült már elérniük, és hogy bizony mi is segíthetünk nekik!A többség számára biztosan nem túl nagy dolog, amit leírok, de nekem akkor ez volt a legnagyobb, legszebb esemény. Történt ugyanis, hogy az egyik macskám megrémülve talán egy kutyától, felszaladt a szomszéd udvarán lévő hatalmas fára, magasabbra, mint a két szintes házuk. Aznap hatalmas szél tombolt, esett eső, havaseső és hó is felváltva. A cicám nem mert megmoccanni, próbálkoztam számtalan eszközzel, étellel, másik cicával, de nem mozdult. Bár eddig én is úgy gondoltam, mint sokan mások, hogy ha felment a macska a fára, akkor le is jön.

Csakhogy nem így történt, 10-15 méter magasan is lehetett talán az én cicám, és csak kapaszkodott, állhattam alatta egész nap, nem indult el lefelé. Nem akartam, hogy a kimerültségtől egyszer csak leessen, megsérüljön, így hirtelen ötlettől vezérelve felhívtam a tűzoltókat. Ott elmondták, hogy jó ideje meg van tiltva nekik, hogy ilyen ügyhöz vonuljanak. Sajnáltam, megköszöntem azért és utána jutottak eszembe a speciális mentők.

Telefonáltam, kedvesek voltak, kerítettek olyan embert, aki mozgósítható volt vasárnap délután is, visszahívtak és jöttek és felmásztak a fára, levették a macskámat, aki addigra már nagyon gyenge volt és csak remegni volt ereje. Elképesztő volt az egész, és ezúton is szeretném megköszönni lelkiismeretes munkájukat, odaadásukat, hogy egy ilyen, mások számára "semmiséggel" is törődtek és megmentették Íriszt! Köszönöm!

Tudni kell, hogy számos esetben segítettek már eltűnt, bajba került embereken, állatokon egyaránt. Segítenek árvíz és más természeti katasztrófák esetén, de kármegelőzési és egyéb mentési folyamatokat igénylő munkáknál is számíthatunk rájuk! Búvár, alpinista, barlangász, mentőkutya...

Érdemes rájuk több figyelmet fordítani és segíteni a saját lehetőségeink szerint! Bárki támogathatja felajánlásaival és adója 1%-ával őket!

Adószám és elérhetőségek a honlapon: http://keszenleti.hu/

Berencsiné Anita és Írisz cica

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!