Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.07. 12:00

Jobbik-sajtótájékoztató: „Csökkentsék az alapvető élelmiszerek Áfa-ját!”

Nyíregyháza - Adorján Béla szerint a kormány elfeledte pártja a családok terheinek csökkentése érdekében benyújtott javaslatait. A Jobbikos politikus a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a legnagyobb segítség az lenne, ha a kormány végre nem csak a szavak szintjén próbálna meg a szegényeken segíteni, hanem végre tettekkel is.

Nyíregyháza - Adorján Béla szerint a kormány elfeledte pártja a családok terheinek csökkentése érdekében benyújtott javaslatait. A Jobbikos politikus a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a legnagyobb segítség az lenne, ha a kormány végre nem csak a szavak szintjén próbálna meg a szegényeken segíteni, hanem végre tettekkel is. – A Jobbik azt javasolja, hogy a kormány csökkentse az alapvető élelmiszerek Áfa-ját a mostani 27 százalékról 5 százalékra, továbbá el kell érni azt, hogy a szemétszállítási díj, a csatornadíj és a kéményseprő-ipari szolgáltatás díjának általános forgalmi adója is nagy mértékben csökkenjen.

Adorján Béla kiemelte: nem igazságos az a fajta számlázási rendszer, amely gyakorlatilag elvárja azt, hogy mindenki 120 liternek megfelelő mennyiségű szemetet termeljen. A szolgáltatás díjának csökkentése érdekében az önkormányzatok vezetői is sokat tehetnek, hiszen egy konzorcium dönt az árakról.

– Olyan számlázást kell bevezetni, amelyben a fogyasztó a felhalmozott szemétmennyiség után fizet. A kéményseprő-ipari szolgáltatás esetében pedig azt javasoljuk, hogy szedjék ketté a mostani díjat egy alapdíjra és egy szolgáltatási díjra – közölte a megyei közgyűlés tagja, aki hozzátette: a pártja által javasolt változtatásokkkal a lakosság terhei 30 százalékkal csökkenthetőek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!