Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.19. 15:00

Festmények készülnek a Kállay család tagjairól

Nyíregyháza - Komoly munkálatok zajlanak a Széchenyi utca 1. szám alatt, a Nyírvíz palota második emeletén található Kállay Gyűjteményben – tájékoztatta lapunkat Holmár Zoltán múzeumpedagógus.

Nyíregyháza - Komoly munkálatok zajlanak a Széchenyi utca 1. szám alatt, a Nyírvíz palota második emeletén található Kállay Gyűjteményben – tájékoztatta lapunkat Holmár Zoltán múzeumpedagógus.– A tekintélyes kiállítás az utóbbi hónapokban folyamatosan gyarapodik a nagy múltú család tagjairól készült portrékkal. A festmények elkészítésére a gyűjtemény munkatársa, Balogh József festőművész vállalkozott, aki nagy gonddal és türelemmel készíti el alkotásait, melyeket végül a kiállításban helyeznek el.

Az első, Kállay Miklós miniszterelnökről készített festményét dr. Hende Csaba honvédelmi miniszternek adományozták. Az idén tavasszal 20. születésnapját ünneplő gyűjteményt még dr. Kállay Kristóf, a Szuverén Máltai Lovagrend szentszéki nagykövete alapította. A tekintélyes kiállítás törzsanyagát egy több mint tízezer kötetes könyvtár, kortörténeti értékű fotók és dokumentumok, valamint az alapító édesapjának, dr. Kállay Miklós miniszterelnöknek a személyes hagyatéka, Ilosvay Ferenc író kéziratai és több más jelentős személyiség, köztük báró altorjai Apor Gábor rendjelgyűjteménye alkotja, melyek mellett ezentúl az új festmények is megtekinthetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!