Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.21. 16:44

A civil szervezetek is érzékelik a változást

Nyíregyháza - Szabolcs megyében járt csütörtökön dr. Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy megismerje az önszerveződő közösségek helyzetét, véleményét.

Nyíregyháza - Szabolcs megyében járt csütörtökön dr. Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy megismerje az önszerveződő közösségek helyzetét, véleményét.A látogatás kapcsán dr. Vinnai Győző kormánymegbízott arról beszélt, hogy a közigazgatás átalakítása – a kormányhivatalok létrejötte, a járások kialakítása, a kormányablakok számának tervezett növelése – az állampolgárok mellett a civil szervezeteket is érinti.

Dr. Kovács Zoltán azt mondta, hogy az állami és önkormányzati feladatok szétválasztásával elvégezték azt, amit már húsz évvel ezelőtt el kellett volna.

– Itt volt az ideje annak, hogy rendet tegyünk ezen a téren – fogalmazott és azt mondta, a járások korszerűbb formában való visszatérése, és a kormányablakok működése az ügyintézés terén kiiktatja a korábban meglévő különbözőségeket.

– Nem az állampolgárok vannak az államért, hanem fordítva, ezt pedig az ügyeiket intézők, a közigazgatás szolgáltatásait igénybe vevők már érzékelhetik. Nem az ügyfelek, hanem az ügyek utaznak a hivatalok között, így az állampolgárok ugyanott kapják meg a válaszokat, ahol a kérdéseiket feltették, a problémáik megoldása könnyebbé, egyszerűbbé válik. Az átalakítás az önszerveződő közösségeket is érinti, hiszen gördülékenyebben intézhetik az ügyeiket, nem kell minden gondjukkal a minisztériumhoz fordulni, és a párbeszéd új helyszínei is helyben jönnek létre – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!