Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.24. 16:42

Ünnepi ellenőrzések: a jogsértésekben sereghajtók voltunk

Az elmúlt év végén az ünnepekhez kapcsolódva 120 ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A jogsértések számát tekintve Szabolcs–Szatmár-Bereg megye sereghajtónak bizonyul országos viszonylatban.

Az elmúlt év végén az ünnepekhez kapcsolódva 120 ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A jogsértések számát tekintve Szabolcs–Szatmár-Bereg megye sereghajtónak bizonyul országos viszonylatban.Az egyhónapos ellenőrzéssorozatban főként a nyugta- és számlaadás kötelezettségét, a szabálytalan foglalkoztatást, valamint az áruk eredét vizsgálták a revizorok, nemritkán a társhatóságokkal közösen. Jártak karácsonyi vásárokon, üzletközpontokban, fenyőfaárusoknál, és még ünnepi koncertre is eljutottak.

A vizsgálatok a megyeszékhelyen túl a környező településekre is kiterjedtek. Az ünnepkörhöz kapcsolódó megnövekedett forgalom a munkaidőn túl jelentkezett, így az ellenőrzések többsége is erre az időszakra koncentrálódott.

Állatkereskedéssel foglalkozók is a hatóság látókörébe kerültek. Interneten hirdető kutyatenyésztőket vettek górcső alá a revizorok, akiknél bizonyítható az üzletszerű tevékenység.

Összességében az esetek 40%-ában tapasztaltak jogsértést a hivatal munkatársai, így a karácsonyi akcióban csaknem 5,7 millió forintos bírságot szabtak ki a revizorok és 10 üzlet bejáratára került lakat 12 napra – tájékoztatta a Kelet-Magyarországot Magyar Norbert sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!