Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.15. 11:16

Tárgyalástechnikai képzés szakszervezeti aktivistáknak

Nyíregyháza - A szakszervezeti kommunikációs és tárgyalástechnikai képzés legfontosabb teendőiről tartott tanácskozást a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének koordinálásában 3 érdekvédelmi szervezet Nyíregyházán január 15-én. A svájci érdekvédelmi szakemberek beszámoltak az alpesi országban szerzett tapasztalataikról.

Nyíregyháza - A szakszervezeti kommunikációs és tárgyalástechnikai képzés legfontosabb teendőiről tartott tanácskozást a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének koordinálásában 3 érdekvédelmi szervezet Nyíregyházán január 15-én. A svájci érdekvédelmi szakemberek beszámoltak az alpesi országban szerzett tapasztalataikról. A rendezvényre az Együtt a változásokért elnevezésű Svájci – Magyar Együttműködési Program keretében került sor. Cél elsősorban a fiatalok munkaerő-piaci ismereteinek bővítése, valamint a munkavállalói érdekvédelem hatékonyságának és eredményességének javítása, erősítése.

Előadás hangzott el a kommunikációban rejlő lehetőségekről, annak alaphelyzeteiről, eszköztáráról, módszereiről, továbbá a konfliktuskezelés eredményesebbé tételének feladatairól. A szakszervezeti tisztségviselők oktatása Szabolcs, Hajdú és Borsod megyében zajlik.

A tegnapi nyíregyházi tréning során az érdekvédelemben nagy tapasztalatot szerzett svájci szakértő ismertette az alpesi országban bevált szakszervezeti kommunikációs és konfliktuskezelési gyakorlatot és módszereket.

Hajdu Nándor, a projekt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tanácsadója arról adott tájékoztatást, hogy a közelmúltban szakszervezeti tisztségviselők a munkaerő-piaci tudnivalókról több szakközépiskolában előadást tartottak.

Cselényi György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!