Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.18. 14:48

Márciusban és áprilisban tartanak időközi polgármester-választást két szabolcsi településen

Nyíregyháza, 2013. január 18., péntek (MTI) - Március 10-én Tyukodon, április 7-én pedig Túristvándiban tartanak időközi polgármester-választást - közölték a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községek jegyzői pénteken az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. január 18., péntek (MTI) - Március 10-én Tyukodon, április 7-én pedig Túristvándiban tartanak időközi polgármester-választást - közölték a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községek jegyzői pénteken az MTI-vel.A voksolást azért kell megtartani, mert Nagy Miklóst (Fidesz-KDNP), Tyukod és Lakatosné Sira Magdolnát (Fidesz-KDNP), Túristvándi polgármesterét január 1-jével a csengeri, illetve a fehérgyarmati járási hivatal vezetőjének nevezték ki. A jogszabályok szerint a két poszt összeférhetetlen, ezért a két önkormányzati vezető lemondott tisztségéről.

Lakatosné Sira Magdolna 1996. november 23. óta Túristvándi polgármestere, 2010-től pedig országgyűlési képviselőként is dolgozik.

Nagy Miklóst 2006-ban választották polgármesternek Tyukodon. A településvezető korábban a megyei közgyűlés tagja volt, de új megbízatása miatt 2012. december 31-én erről a tisztségéről is lemondott.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2013. január 1-jén tizenhárom járási hivatal kezdte meg működését.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!