Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.31. 07:47

Küldjön hírt: Életet mentettek a jánkmajtisi polgárőrök

Jánkmajtis - Szombaton este fél 9 körül félig fagyott 50 év körüli férfit szedtek össze a jánkmajtisi polgárőrök az Esze Tamás utcában. A férfi a háza előtti árokban feküdt, mely félig volt jeges vízzel, és  akkor már - 7 c fok volt a hőmérséklet.

Jánkmajtis - Szombaton este fél 9 körül félig fagyott 50 év körüli férfit szedtek össze a jánkmajtisi polgárőrök az Esze Tamás utcában. A férfi a háza előtti árokban feküdt, mely félig volt jeges vízzel, és  akkor már - 7 c fok volt a hőmérséklet.  A férfin látszottak a kimerültség jelei, képtelen volt kimászni a jeges vízből. A polgárőrök kiemelték, majd lakásába kísérték a kihűlés határán lévő férfit, ahol dermesztő hideg fogadta őket . A férfi ruházata teljesen át volt ázva vizes - jeges volt, keze szinte megfagyva, saját ajtaját sem tudta kinyitni . A fűtetlen lakásban nem akarták hagyni, mentőt hívtak az átfagyott emberhez. A mentő érkezéséig a helyszínt biztosították, illetve a mentősöknek segédkeztek a talált ruhákba átöltöztetni a teljesen átfagyott férfit, majd elszállították a kórházba. A mentősök köszönetet mondtak a két éber polgárőrnek. Emberségből jelesre vizsgáztak. A két polgárőr Szabó Attila,Farkas Elemér,  akik már 20 éve polgárőr társak.

 Botos Gábor

Jánkmajtisi Polgárőr Szövetség Elnöke 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!