Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.15. 09:48

Kisvárdai diák az Év Legjobb Utánpótlás Női Lovasa

Kisvárda - Jól kezdődött az Újév az Ameko Lovasklub lovasa és edzője számára, hiszen két igen komoly elismerésben részesültek a január elején megrendezett Szabolcs megyei Sportgálán, ahol kitüntették az év legjobb sportolóit és edzőit.

Kisvárda - Jól kezdődött az Újév az Ameko Lovasklub lovasa és edzője számára, hiszen két igen komoly elismerésben részesültek a január elején megrendezett Szabolcs megyei Sportgálán, ahol kitüntették az év legjobb sportolóit és edzőit.Darvai Csenge Sára, a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskola tanulója lett az Év Legjobb Utánpótlás Női Lovasa, edzője Bertók Viktor pedig az Év Legjobb Utánpótlás Nevelő Edzője címmel büszkélkedhet, immáron másodszor, hiszen 2009-ben is Viktor volt az Év Legjobb Edzője Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

„Sok munka van e mögött”- kezdte tájékoztatását Bertók Viktor hozzátéve: „Megérdemelten lett Csenge az év legjobb lovasa. Négy és fél évesen hozták hozzám lovagolni, én sem gondoltam, hogy ez lesz belőle, csak azt láttam, hogy jönni akar minden nap, és jött is. Én meg tettem a dolgomat, bajnokot neveltem belőle. Büszke vagyok rá, és kijelenthetem, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az Ameko Lovasklubban folyik a legeredményesebb utánpótlás képzés, nálunk van a legtöbb versenyző utánpótlás lovas, (szám szerint 15) akik hivatalos versenyeken vesznek részt. A megyében nekem van a legtöbb regisztrált tanítványom, közel 40 lovas és a három olimpiai lovas szakágban egyedüli regisztrált edző vagyok a megyében. A klub fejlődik, bővül és szívügyének tekinti a lovas nemzedék kinevelését, ezt az előbbi adatok és eredményeink alá is támasztják.” - zárta szavait a klub tulajdonos edzője.

A 2012-es év nagyon sikeres volt a lovas és edzője számára:

Csenge 19-szer volt első, 12-szer második és 10- szer harmadik, számtalanszor volt még helyezve a nemzetközi, országos, regionális és egyéb versenyeken. Országos bajnok lett díjugratásban nagy ló kategóriában, díjlovaglásban egyéniben és csapatban bronzérmes, az Országos Stílusbajnokságon ezüstérmes lett, a Korosztályos Díjugrató Championatuson - ami Magyarország legnagyobb korosztályos versenye - megnyerte a döntőt és összetettben bronzérmes lett. A Regionális Póniklub Bajnokságon ezüstérmes lett díjugratásban, aranyérmes a díjlovaglásban, a Stílusbajnokságot pedig megnyerte. A franciaországi Lamotteban, a Lovasiskolák Világkupáján 6. lett a magyar válogatottal.

„Nem bízzuk el magunkat, nem állunk meg, hiszen nagyobb álmokat dédelgetünk és már elkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra. Rövidtávú célunk a fedett pályás szezonban és a fedeles döntőn való tisztes helytállás, majd eredményesen szerepelni a 2013-as évadban, és helytállni a korosztályos válogató versenyeken, hiszen a Magyar Lovas Szövetség részéről számítanak Csengére a Gyermek Díjugrató Válogatottban is. Ez most már igazából ló és pénz kérdése, de én, a család és az Ameko Lovasklub mindent megteszünk azért, hogy ennek semmi ne álljon az útjába. Nekem pedig a versenyzés és oktatás mellett folytatódik a Testnevelő Mesterszak, amiből már csak egy évem maradt, dolgozom továbbra is az általános iskolai lovas oktatáson (eddig nyolc iskolával szerződtünk) és egy professzori felkérésre előreláthatólag a Szent István Egyetem oktatójaként is fogok tevékenykedni a Lovastanár Hyppológus egyetemi képzésben.” - adott tájékoztatást a tavalyi eredményekről és az idei célokról Bertók Viktor.

Az Ameko Lovasklub valamennyi dolgozója és lovasa ezúton is kíván boldog új évet Kisvárda város polgármesterének Leleszi Tibor Úrnak, országgyűlési képviselőnknek dr. Seszták Miklós Úrnak, a kisvárdai képviselő-testület valamennyi tagjának megköszönve az eddigi évek folyamán nyújtott támogatásaikat.

Ameko Lovasklub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!