Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.24. 11:24

Díszpolgári címre tehetnek javaslatot a záhonyiak

Záhony - A napokban a város honlapján tette a közzé az önkormányzat az idei elismerésekre vonatkozó javaslattételi lehetőséget. A 2004. évi önkormányzati rendelet szerint élő és elhunyt személy (posztumusz) díszpolgári elismerésére, a „Záhony Városért”, valamint a „Köz szolgálatáért” kitüntetésre lehetséges javaslattal élni.

Záhony - A napokban a város honlapján tette a közzé az önkormányzat az idei elismerésekre vonatkozó javaslattételi lehetőséget. A 2004. évi önkormányzati rendelet szerint élő és elhunyt személy (posztumusz) díszpolgári elismerésére, a „Záhony Városért”, valamint a „Köz szolgálatáért” kitüntetésre lehetséges javaslattal élni. Az elismerő címek adományozására a települési képviselők, a képviselő-testület bizottságai, az intézményvezetők és a helyi civil szervezetek tehetnek javaslatot január 31-ig.

A városban elsőként 1998-ban a településen született nemzetközi hírű tudományos kutató és feltaláló, Dr. Béres József részesült a legmagasabb szintű kitüntetésben, s mellette a másfél évtizeden át a Záhonyban élt, a térség akkori prosperálásában komoly érdemeket szerzett egykori MÁV vezérigazgató, az 1999-ben elhunyt Sipos István kapta meg a díszpolgári címet. Velük együtt 2009-ig összesen tízen nyerték el a díszoklevéllel és címeres arany pecsétgyűrűvel járó rangos elismerést. Az önkormányzat által adományozható elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről szóló rendelet a www.zahony.hu honlapon tekinthető meg.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!