Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.24. 16:56

A legnagyobb a jutalom az elismerés

Nyírbogát - Dr. Simon Miklós, Nyírbogát polgármestere egyetért Orbán Viktor miniszterelnök álláspontjával a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmak visszafizetésére vonatkozóan.

Nyírbogát - Dr. Simon Miklós, Nyírbogát polgármestere egyetért Orbán Viktor miniszterelnök álláspontjával a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmak visszafizetésére vonatkozóan.– Függetlenül attól, hogy egy-egy településvezető jól dolgozik-e, megérdemli-e a jutalmat, nincs jó üzenete, ha az ország jelenlegi helyzetében, mikor is az állam részben vagy egészben átvállalja az önkormányzatok adósságát, küzd az államadósság ellen, takarékosságot hirdet és önhikis forrásokkal igyekszik támogatni a hátrányos helyzetű településeket, a közben elnézi, hogy a kormánypárti támogatottságú polgármesterek milliós jutalmakhoz jussanak.

A legbölcsebb tehát, ha nem veszik fel ezt a pénz, vagy ha már felvették, azt a településük boldogulására fordítják – mondta a fideszes országgyűlési képviselő, majd hozzátette: Nyírbogát a térség egyik legkisebb adóssággal rendelkező települése, 2010. tavaszától gyakorlatilag egyensúlyban van a költségvetési mérlegük.

– Én egy fillér pénzjutalmat sem kaptam, s ez így is van jól. „Megelégszem” azzal a fajta elismeréssel, amit a bogáti lakosságtól, a környező településekről és a nagyközségben megforduló miniszterektől, államtitkároktól kapok, miszerint Nyírbogát látványosan fejlődik, évről évre élhetőbb, szerethetőbb és sikeresebb település.

A nagyközség adósságállományából ötmillió forintot vállal át az állam, a szomszédos Nyírbátor esetében a 4,2 milliárd forintos adósságállomány minimum 40 százalékát, ami nagyságrendekkel nagyobb összeg! Mindez sokat elárul a két önkormányzat gazdálkodási különbségéről, a jutalomosztás mégis a szocialista városvezetés esetében volt jellemző – mondta dr. Simon Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!