Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.10.20. 07:12

Az élet él és élni akar

Kicsit pesszimista vagyok az emberiség jövőjét tekintve. Hogy miért? Nem igazán látom, hogy tanulnánk a ránk törő bajokból, katasztrófákból. Talán a „látványosabbak” kiszűrésére teszünk is valamit, de az alattomos, lassan ölő mérgek ellen semmit! Vagy csak néhány látszat intézkedéseket hoznak. Dankó Mihály jegyzete

Kicsit pesszimista vagyok az emberiség jövőjét tekintve. Hogy miért? Nem igazán látom, hogy tanulnánk a ránk törő bajokból, katasztrófákból. Talán a „látványosabbak” kiszűrésére teszünk is valamit, de az alattomos, lassan ölő mérgek ellen semmit! Vagy csak néhány látszat intézkedéseket hoznak. Dankó Mihály jegyzeteMindebben az a borzasztó, hogy nem érezzük a hatásukat, nem fáj azonnal. Legfeljebb a gyermekeink, az unokáink szenvedik el apáik, nagyapáik felelőtlenségét. Amióta a vegyészet, s bizonyos elemek felet az emberiség elvesztette a kontrolt, még nagyobb a baj. Különösen, ha a profit érdeke nem is engedi a visszalépést. Gondoljunk bele, mennyi mérget beszívunk, megeszünk, megiszunk.

Igaz, hogy az élet sok mindent kibír, mert „élni akar”. De lassan felhalmozott anyagok elvégzik romboló munkájukat. Kiderül, a csecsemő már az anyja méhében „magába szívja” veszélyes anyagokat. S ez ellen nem lehet elbújni, elrohanni az „ezerfejű romboló sárkány” mindenhol utoléri az áldozatát.

Huszonnegyedik órában vagyunk! – hangzik el ezerszer. Csakhogy éppen azok nem tesznek ellene, akinek lehetősége és kötelessége lenne. Pedig csak közösen, összefogva bízhatunk a jövőben.

- Dankó Mihály -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!