Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.02.27. 12:54

Választás 2010: Lendvai Ildikó Záhonyban

<p>Záhony – Pénteken közel százfős hallgatóság előtt tartott lakossági fórumot Záhonyban az MSZP.</p>

A házigazda Dr. Szép Béla felolvasta a választási bizottság iratát, amely szerint a mai naptól, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 7. számú választókerületében hivatalosan is országgyűlési képviselő-jelölt Dr. Boros László, majd a tisztségéről leköszönő honatya átadta a szót, remélt leendő utódjának. Az ajaki illetőségű háziorvos ismertette életútját, szakmai munkáját, melyek közül külön büszkeséggel beszélt, a községében bevezetett szűrővizsgálatok sikerességéről.

Politikai pályájáról szólva elmondta, Ajakon a rendszerváltozás óta önkormányzati képviselő, mostantól pedig az országos politika színterére kíván lépni. Folytatni szeretné az elődje által megkezdett, Záhony és térsége komplex fejlesztési programot, amely iránt immár hat keleti ország nagykövetsége érdeklődik, Dél-Korea, Japán, Kazahsztán, Kína, Oroszország és Ukrajna. Van egy terv, hogy Záhony valóban a kelet kapuja legyen. A jövő héten indul a választási kampánya, ennek során megbeszélést folytat a térség polgármestereivel, ezt követően településekre lebontott programmal áll elő.

Az időközben megérkező Lendvai Ildikó az elmúlt 8 év munkájával kapcsolatban elismerte, hogy követtek el hibákat, de az eredményeket nem szabad kitörölni! A pártelnök a továbbiakban a jövőbeli tervekről beszélt. Munkahelyteremtés, az „Út a munkához” program kibővítése, szociális igazságosság, a szakmunkások becsületének helyreállítása, nyugdíjkorrekció, hagyatéki segély, valamint közüzemi etikai kódex bevezetése.

A fórum zárásaként a lakosság - ki-ki politikai hovatartozásától függően - kritikájának vagy dicséretének adott hangot, tette fel kérdését, aktuálpolitikai és helyi témákban. Szó volt a parlament létszámáról, az ott felszólalók hangneméről, korrupcióról, pártfinanszírozásról, egészségügyről, munkanélküliségről, a keleti kereskedelmi piac helyzetéről, a záhonyi közúti határ átjárhatóságáról, a vasút jövőjéről és a regisztrációs jegy bevezetéséről. Akadt olyan hozzászóló is, akinek egyik mondatával a jelenlévők nagytöbbsége egyetértett: Mindegy, hogy a választásokat követően ki kerül hatalomra, ha nincs összefogás!

- Köles Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!