Szabolcs-Szatmár-Bereg

2009.01.07. 09:18

Kevesen múlt a tragédia Sóstón

<p>Nyíregyháza - Szombaton a kora esti órákban egy mentőautó szirénája sikított bele a Sóstói-tó jegén korcsolyázók nyugalmába. <dia width="960" height="800" alt="Kevesen múlt a tragédia Sóstón 2009.01.06."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kevesen_m_lt_a_trag_dia_S_st_n_2009_01_06_/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kevesen múlt a tragédia Sóstón 2009.01.06." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/35942/kevesen-m--lt-a-trag--dia-s--st--n" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Egy kisfiú ugyanis balesetet szenvedett a tavon. Mindössze a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt tragédia, de a fiú sajnos így sem úszta meg sérülés nélkül a szombati napot.

- Teljes erővel, amennyire csak bírt, nekikorcsolyázott a kisfiú, és azon nyomban összeesett – mesélte annak a tizenegy éves srácnak az édesapja, aki éppen arra a jégből kiálló vasszerkezetre mutatott, amelynél a baleset történt. A kisfiú társaival korcsolyáztak, amikor vélhetőleg elvesztve egyensúlyát, nekicsapódott a jégből kiálló stégmaradványnak. - Egymást kerülgetve nem figyeltek oda, hogy akár baleset vagy életveszélyes dolgok is kiállhatnak a jégből – folytatta a kisfiú édesapja. Megtudtuk, hogy az aggódó apuka abból a megfontolásból fordult a Szabolcs Online szerkesztőségéhez, hogy a saját példájukon keresztül hívják fel a figyelmet a Sóstói-tavon, a korcsolyázókra leselkedő veszélyekre.

Az utóbbi időben még a csapból is az folyik, hogy mennyire veszélyes a vékony jégre merészkedni, de arról már sokkal kevesebbet hallani, milyen veszélyekre kell odafigyelniük a korcsolyázóknak.

A játék hevében történt baleset szerencsére nem járt súlyos sérüléssel, a kisfiú izomzúzódással megúszta a „kalandot”. Az apuka szerint sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a Sóstói-tavon sportolókra, hiszen egy-egy hétvégi napon akár több százan is kilátogathatnak a tóhoz. Ilyen körülmények között viszont a vezetésnek illene megteremtenie legalább a minimális feltételeket ahhoz, hogy a télen is sportolni vágyók biztonságosan hódolhassanak kedvteléseiknek. A tavon ugyanis nem csak a baleset helyszínéül szolgáló stégmaradvány az egyetlen veszélyes, kiálló tárgy a tavon. A csónakháznál több, sokkal veszélyesebb fémszerkezet is fellelhető.

Az édesapa szerint – külföldi példát felhozva – egyszerűen el lehetne kerülni az ilyen baleseteket. Mindössze arra lenne szükség, hogy az ilyen jégből kiálló tárgyakat jól láthatóan körbekerítik, vagy rugalmas anyaggal befedik. - Nagyon remélem, hogy az illetékesekben nem az fog utóiratként megfogalmazódni, hogy kihelyezünk egy vagy több táblát, amellyel megtiltjuk a korcsolyázást, vagy felhívjuk a figyelmet arra, hogy balesetveszélyes tárgyak vannak a jég felszínén - közölte a hétvégén megsérült fiú édesapja.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!