Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.04. 12:46

Derrick Obrama vagy Michael Caine?

<p>Nyíregyháza – November negyedikén az egész világ az USA-ra figyel, legalábbis ezt állítják a szakértők. A SZON kíváncsi volt arra, hogy a nyíregyháziak vajon figyelemmel kísérik-e a tengerentúli eseményeket. Galád módon két ismert színész – Denzel Washington és Leslie Nielsen fotójával indultunk a Kossuth-térre, hogy teszteljük a helyieket!&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/32413/derrick-obrama-vagy-michael-caine" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A demokrata színekben versengő Barack Obama és a republikánus John McCain elnökjelöltek neveire erősen hajazó fantázianeveket alkottunk, így kaptuk Derrick Obramát, és Michael Cain-t. Az utóbbi igazából egy ismert Golden Globe és Oscar-díjas amerikai színész, akinek gyakorlatilag nincs túl sok köze az elnökválasztáshoz.

A megkérdezettek közül meglehetősen kevesen vették észre a turpisságot, Denzel Washington képére szinte azonnal rávágták, hogy - „Ez Obama!” Leslie Nielsennel már sokaknak meggyűlt a baja, de amikor rákérdeztünk, hogy Michael Cain-t látják-e a képen, szinte mindenki helyeselt – „Természetesen!”

A válaszadók többsége mellesleg „Denzel Obamát” látná szívesen amerikai elnökként, ahogy egy férfi fogalmazott - „Legyen egy kis változás, színt kell belevinni!” Természetesen nem tisztünk ítélkezni, mindössze arra kíváncsiak voltunk, hogy a hetek óta vezető hírként futó amerikai elnökválasztás vajon mennyire maradt meg az emberek tudatában. Nyilvánvalóan sokan lettek volna olyanok, akik első ránézésre tudták volna, hogy valami gond van a képekkel, de közülük csak kevesen tévedtek a kameránk elé.

A híradások arról számolnak be, hogy az Amerikai Egyesült Államok új elnöke mindenképpen kihatással lesz az egész világra, így talán nem ártana tudnunk, hogy kit kell majd dícsérnünk vagy szidnunk.

Erre mondhatnánk azt is, hogy nyilván Gyurcsány és Orbán fotóját sem sokan ismernék fel Amerikában, de a részünkről talán ez nem is olyan nagy baj.

Ma este kiderül, hogy ki lesz az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke, s abban csak bízni tudunk, hogy nem lesz kérdéses, hogy ki az a John McCain vagy Barack Obama.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István- 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!