Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.10.15. 17:05

Nemzeti csúcs – mit várunk (el)?

<p>Nyíregyháza – A világgazdasági válság megoldására szombaton a miniszterelnök társadalmi-gazdasági nemzeti csúcsot kezdeményezett. Mit várunk, mire számítunk? Erről kérdeztük a nyíregyháziakat!&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/nemzeti-parlament-politika-megszoritasok.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A legtöbb esetben nem szívesen beszélünk politikáról – persze csak ha nyilvánosan kell felvállalni a véleményünk. Egyébként mindenki arról társalog a buszon, az utcán, egy beszélgetés során szinte biztos, hogy szóba kerülnek a különböző pártok, megszorítások, tehát minden olyan téma, ami a politika által befolyásolja a hétköznapjaink.

Amikor elindultunk véleménybeszerző körutunkra, sokan inkább azt mondták: „Nem lenne az jó, ha én hangot adnék a  véleményemnek, inkább megtartom, köszönöm!” És itt körülbelül annyiban is maradt a társalgás. Volt, aki egyenesen azt mondta, hogy hagyjam békén a politikával, elege van belőle, teljesen mindegy mit mond, és hozzátette, hogy abban is biztosak lehetünk, hogy soha nem megy többé szavazni sem.

Ennek ellenére, akik vállalták a nyilatkozatot, azt lehet mondani, hogy bíznak még az okos döntésben, reménykednek a nemzeti csúcs eredményességében. A megkérdezettek közül többen úgy gondolják, hogy nincs minden veszve és szombaton egy jó döntés várható, ami kedvezően befolyásolja a negatív helyzetet. Általános a félelem és a bizonytalanság a megszorításokkal kapcsolatban, az idősek a nyugdíjaik féltik, a fiatalok a kamatok megemelkedése miatt aggódnak. Így elmondható, hogy nyugtalanság uralkodik Nyíregyházán, sőt találkoztunk olyan megkérdezett nyíregyházival is, aki egyáltalán nem bízik már a politikusokban és így nem sok reményt fűz a szombati naphoz.

Összegezve tehát, nagyon vegyes kép uralkodik a köztudatban, nehéz megállapítani, hogy bízunk, vagy inkább reménykedünk, de egy biztos, hogy sokan várják a „kupaktanács” eredményét.

Kapcsolódó cikkek:

- K.A.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!