Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.21. 12:23

Falunap Kállósemjénben

<p>Kállósemjén - A névadó ünnepség keretében a kállósemjéni oktatási intézményi dr. Kállay Miklós miniszterelnök nevét veszi fel.</p>

Immár 12. alkalommal rendeznek Kállósemjénben falunapot a hét végén, azonban nemcsak az önfeledt szórakozásról szól ez a két nap: nevet kap ugyanis az általános iskola, s felavatják az önkormányzat és a Kállay Vadásztársaság összefogásával felújított mezőgazdasági utat is.

Augusztus 22-én 14 órakor kezdődik az „Oláh István és Katona György” kispályás labdarúgó emléktorna. A görög katolikus templomban 18 órától kórustalálkozó lesz: fellép a nagykállói Cantarella együttes és a nyírbátori Tinódi Vegyes Kórus.

Augusztus 23-án 9.30 órakor rendezik meg az általános iskolában a névadó ünnepséget. Az oktatási intézményi dr. Kállay Miklós miniszterelnök nevét veszi fel. Görög katolikus szentliturgia lesz a Kastélykertben 11 órától, a mise keretében megáldják az új kenyerete. A liturgia után köszönti a vendégeket Nagy Béla polgármester, majd az ünnepi beszédet követően átaják a kitüntető címeket és díjakat.

A délutáni programban fellépnek az óvodások, az iskolások, a nyugdíjasok, majd több együttes is szórakoztatja a vendégeket. Demjén Ferenc 20 órától énekel. A tűzijáték 21 órakor lesz, majd diszkó vár a táncos lábúakra.

 

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!