Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.23. 14:40

Új tűzoltószerszámot kaptak

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletére évente több alkalommal érkezik jelzés, hogy egy munkagép gáz-, vagy vízvezetéket szakított el. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/uj-tuzoltoszerszamot-kaptak/cn/szon-news-km_01-20071023-025848"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>keszulek</B></A></p>

Ilyenkor értesítik a szolgáltatókat, de a helyszínre általában a tűzoltóság érkezik ki elsőnek. Ezzel kezdte Dombrády László tű. ezredes tűzoltósági főtanácsos, parancsnok, amikor különleges „masinák” beszerzéséről tájékoztatta lapunkat, ami a munkájukat hatékonyan segíti vészhelyzetekben, majd így folytatta:

– Eddig eszközök hiányában csak a szabadba áramló gáz hígítását tudtuk elvégezni. A szolgáltatók munkatársaival többször megbeszéltük, hogy jó lenne, ha a tűzoltóság is rendelkezne olyan szorító berendezéssel, ami főleg a gázvezetékek esetében a gyorsabb beavatkozást lehetővé tenné.

Ennek megoldására a napokban került sor, amikor Batta János a TIGÁZ Zrt. minősített hegesztője az általa készített 3 darab különböző méretű csőelszorító szerszámot adott át a tűzoltóság részére, amelyeket Kruppi István tű. alezredes osztályvezető vett át. Az eszköz átadásán túl, annak használatára is kioktatta a beavatkozó állományt.

- Fullajtár András -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!