Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.30. 12:13

Határt átívelő magyar-román vállalkozói híd épül

<p>Nyíregyháza - A kisvállalkozói kiállításon magyar részről 25 kiállító – köztük 21 iparos és kisvállalkozó és 4 érdekvédelmi, információs szervezet–,román oldalról pedig 9 kisvállalkozás és egy vállalkozásfejlesztési szervezet vett részt. <dia width="850" height="630" alt="Határt átívelő magyar-román vállalkozói híd épül 2007.10.30."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hat_rt__t_vel__337__magyar_rom_n_v_llalkoz_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Határt átívelő magyar-román vállalkozói híd épül 2007.10.30." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/romanmagyar%20rt.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ipartestületek és Kisvállalkozások Szövetsége (Nyíregyháza) és a romániai Kis és Középvállalkozásokat Fejlesztő Központ Alapítvány Szatmárnémeti (CDIMM) közös határon átnyúló magyar– román kisvállalkozói együttműködési programot hajt végre.

Ennek az uniós projektnek a kedden megvalósult része a Híd 2007 magyar–román kisvállalkozói kiállítás, vállalkozói konferencia és üzletember találkozó.
A Zrínyi Ilona Gimnáziumban kisvállalkozói kiállítás megnyitójával indult a tegnapi program, amelyen magyar részről 25 kiállító – köztük 21 iparos és kisvállalkozó és 4 vállalkozói érdekvédelmi szervezet, információ szolgáltató – szerepelt, román oldalról pedig 9 szatmár megyei kisvállalkozás és egy vállalkozásfejlesztési szervezet vett részt.

A kisvállalkozói kiállításhoz kapcsolódó szakmai konferencián bemutatkozott a két együttműködő partner. Előadást tartott az IPOSZ országos elnöke Szűcs György, Pécsi Ferenc a CDIMM elnöke, továbbá Kaszics Miklós, az ITDH, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht munkatársa. Az elhangzottakból a konferencia kisvállalakozó résztvevői megismerhették a magyarországi és romániai gazdasági környezetet, export -, és kétoldalú együttműködési lehetőségeket.

Tanulságos volt az a vállalkozói esettanulmány is amely egy magyar-román vegyesvállalal működésének tapasztalatairól számolt be. A híd projektről szóló ismertetőből pedig kiderült: az tovább folytatódik majd a határ két oldalán lévő megyék – Szabolcs-Szatmár-Bereg illetve túloldalról Szatmár – kisvállalkozói és iparosai között, mégpedig egy határon átnyúló magyar-román kézművesipari klaszter megalakításával, amely szintén a minél jobb üzleti kapcsolatok kialakítását szolgálja a két partner megye iparosai, kisvállalkozói között
- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!