Labdarúgás

2021.12.27. 09:38

Paulo Sousa távozna a lengyel szövetségi kapitányi posztról

Távozna Paulo Sousa a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután sajtóinformációk szerint brazil klubtól kapott állásajánlatot.

Cezary Kulesza, a lengyel szövetség elnöke jelezte: Sousa vasárnap tájékoztatta, hogy szeretné közös megegyezéssel felbontani a szerződését. Hozzátette: nem akarja elfogadni a portugál szakember lemondását azon az alapon, hogy utána egyből új állást kapjon.

Ez rendkívül felelőtlen magatartás, ami nincs összhangban az edző korábbi nyilatkozataival. Ezért határozottan visszautasítottam, hogy beleegyezzek a szerződés felbontásába

– fogalmazott Kulesza.

Brazil és lengyel sajtóértesülések szerint Sousát a Flamengo vagy az Internacional kívánja szerződtetni.

Az 51 éves tréner korábban Magyarországon, a Videotonnál is dolgozott, a lengyel válogatottat idén január 21. óta vezeti. Irányításával az együttes bejutott a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának rájátszásába, ahol az orosz válogatottal találkozik.

A pótselejtezőt március 24-én rendezik Moszkvában, a győztes pedig március 29-én hazai pályán csap össze a vb-részvételért a Svédország-Csehország párharc továbbjutójával.

Borítóképünkön Paulo Sousa, a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!