Brit Nagydíj

2020.07.30. 22:00

Sergio Péreznek pozitív lett a koronavírustesztje, nem versenyezhet

Nem indulhat ezen a héten a viadalon.

Mogyoród, 2017. július 28. Sergio Pérez, a Force India mexikói versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 28-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Sergio Péreznek, a Forma 1-es Racing Point csapat pilótájának pozitív lett a koronavírustesztje, így nem szerepelhet a hétvégi Brit Nagydíjon.

A mexikói versenyzőről csütörtök délután azt közölték, hogy tesztjének eredménye bizonytalan eredményt hozott, ezért nem vett részt a silverstone-i viadal hivatalos sajtótájékoztatóján, és újra tesztelték. A Nemzetközi Automobil Szövetség aztán este bejelentette, hogy

az újabb teszt szerint Pérez elkapta a vírust, így az előírásoknak megfelelően karanténba került, és nem indulhat ezen a héten a viadalon.

A Racing Point – melynek központja éppen Silverstone-ban van – korábban azt közölte, hogy pilótája a legutóbbi futam óta nem volt pályán és hazájába sem látogatott.

A versenyen helyettese a belga Stoffel Vandoorne vagy a szintén mexikói Esteban Gutierrez lehet. Mindkét pilótának van F1-es tapasztalata.

Sergio Pérez július 19-én, a Magyar Nagydíjon a hetedik helyen végzett, az idei vb-sorozatból eddig megrendezett három futamon – a thaiföldi Alexander Albonhoz (Red Bull) hasonlóan – 22 pontot szerzett, ezzel a hatodik helyen áll a pontversenyben.

Vasárnap Silverstone-ban a vb negyedik futamát rendezik meg, ahol jövő hét végén az ötödik versenyre is sor kerül.

Forrás: MTI

Borítókép: Sergio Pérez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!