MVLC

2019.12.13. 13:00

Hárman kereten kívülre kerültek az MVLC-nél

Újra Vidumanszky László irányítja a PannErgy-MVLC pólócsapatának edzéseit.

Molnár István

Bedő Krisztián (fehérben) távozni kényszerül a miskolci vízilabdacsapattól

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó:

A Pécsi VSK elleni bajnoki-, valamint az A-Híd OSC Újbuda elleni Magyar Kupa-elődöntőn Kis István megbízott edzőként vezette a miskolci férfi OB I-es vízilabda együttest. A feladatra Bachner András szakmai igazgató kérte fel a másodedzőt, azok után, hogy az öltözőben feszültség alakult ki Vidumanszky László vezetőedző, valamint a csapat egy része között.

Csoma, Bedő, Banicevic

– Ennek a feszültségnek a generálása egészen az előző bajnokságig vezethető vissza – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Bachner András. – Most azonban a helyzet eljutott egy olyan pontra, amikor már bizonyos döntéseket meg kellett hozni, hoznunk. Ennek első lépése az volt, hogy felkértem Kis Istvánt a legutóbbi két mérkőzésünk levezénylésére. Ő három éve dolgozik Miskolcon, és nem tegnap kezdte a szakmát, köszönet érte, hogy elvállalta a beugrást, a munkát maximálisan ellátta, bebizonyította azt, hogy jó edző. Sajnos, kiderült, hogy nem edzőprobléma van a klubnál, nem ez játszott bele csapat utóbbi időben elért gyenge eredményeibe, azt az öltözői hangulat befolyásolta.

A további döntések a kedden megtartott szakmai ülésen születtek meg, ezekről is beszélt Bachner András.

– Két játékostól, Csoma Kristóftól, illetve Bedő Krisztiántól azonnali hatállyal megváltunk – közölte a szakmai igazgató. – A külföldi kontingensből a montenegrói Bojan Banicevic került ki a keretből. Az ő távozásának nincs köze a feszültséghez, egyszerűen arról van szó, hogy az egyik szponzorunk bejelentette, hogy a felére csökkenti a támogatást, és luxus lenne, ha légiós a lelátón ücsörögne, hiszen a bajnokságban annyian nem játszhatnak, mint ahányan a nemzetközi kupában szerepelhettek.

Fiatalokkal pótolják

Bachner András azt is bejelentette, hogy szűk két hét távollét után visszatért a kispadra, és folytatja az edzések vezénylését Vidumanszky László.

– Úgy gondolom, jó döntés volt akkor, amikor Vidumanszky Lászlót felmentettük az utolsó két meccsre – tette hozzá. – Bízom abban, hogy a kedden meghozott döntések meglazítják azokat a bizonyos szelepeket és megszűnik a feszültség játékos, illetve edző között, és méltóan be tudjuk majd fejezni a 2019/2020-as bajnokságot. Miskolc soha nem lesz az a csapat, amelyiknél a játékosok fogják eldönteni, hogy ki legyen, vagy ki ne legyen az edző. Ez a vezetőség feladata. Ahogyan eddig, ezután is ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy kinek mi a kötelessége a klub eredményessége érdekében. Ez az első lépés annak érdekében, hogy Hercsik István elnök úrral egyeztetve a miskolci vízilabdát új alapokra helyezzük. Ez nem azt jelenti, hogy az eredményesség a jövőben nem számít, de most a fő cél egy egészséges, abszolut profi gondolkodású szerkezet kialakítása. A szakmai vezetés úgy határozott, hogy a távozók helyére, erre az idényre nem kíván új játékosokat igazolni, hanem a saját utánpótlásból hoz fel fiatal miskolci vízilabdázókat, és ad nekik lehetőséget a bizonyításra. Még azzal a rizikóval is, hogy ez a pillanatnyi eredményesség rovására mehet.


A válogatottak

Marcz Tamás, a magyar felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitánya vélhetően a jövő héten jelöli ki keretét, amely elkezdi majd a felkészülést a januári, budapesti Európa-bajnokságra. A szakvezető mindenképpen megvárja a hét végi Bajnokok Ligája fordulót, melynek keretében A-Híd OSC Újbuda – FTC Telekom mérkőzést is rendeznek. A keretbe kerülésbe jó eséllyel pályázik a miskolciak játékosa, Nagy Ádám is.

Csütörtökön, a Spanyolország elleni mérkőzéssel kezdte meg szereplését a magyar juniorválogatott a kuvaiti U20-as világbajnokságon. Az együttesnek tagja a PannErgy-MVLC kapusa, Mizsei Márton is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!