Sport

2019.02.13. 14:55

Vecsernyés Dávid új gyakorlattal kezdi a világkupaszezont

Budapest - A tervek szerint már az új gyakorlatával szerepel a tornászok világkupa-sorozatának jövő heti első állomásán az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid.

Budapest - A tervek szerint már az új gyakorlatával szerepel a tornászok világkupa-sorozatának jövő heti első állomásán az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid.

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása szerint a tavalyi, glasgow-i Eb-n nyújtón harmadik helyezett magyar tornász a hétvégén utazik Melbourne-be, ahol döntőbe szeretne jutni.

Vecsernyés azzal számol - amint arra a közlemény kitér -, hogy az áprilisi, lengyelországi Európa-bajnokság előtti viadalokon alkalma lesz "beversenyezni" a gyakorlatát. Szczecinben ismét éremért szeretne harcba szállni, hogy aztán az olimpiai kvótaszerzés szempontjából kiemelkedő jelentőségű világbajnokságon kellő önbizalommal felvértezve indulhasson. Az októberi, stuttgarti vb-n szintén a döntőbe kerülés lesz a célja.

Az új feladatsorról elmondta, szeretné úgy begyakorolni, hogy bármilyen helyzetben kiemelkedően tudja bemutatni.

"Olyan gyakorlatot raktunk össze az edzőmmel, amelybe bekerült egy nehezebb elem, de kivettünk néhány kisebbet. Ezt az első megmérettetéseken beversenyzem, majd folyamatosan kerülnek vissza a könnyebbek. Úgy építem fel az idei évet, hogy az Európa-bajnokságra szeretném összerakni a nagy gyakorlatot, a világbajnokságra pedig ezt tovább csiszolni" - mondta.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!