Sport

2019.02.04. 12:35

Hat változás a bledi tornára készülő jégkorong-válogatott keretében

Budapest - Sérülések miatt hat új játékost kellett behívnia a szlovéniai négyes tornára készülő jégkorong-válogatott keretébe Jarmo Tolvanen szövetségi kapitánynak.

Budapest - Sérülések miatt hat új játékost kellett behívnia a szlovéniai négyes tornára készülő jégkorong-válogatott keretébe Jarmo Tolvanen szövetségi kapitánynak.

A magyar szövetség honlapjának hétfői híre szerint nem tud a csapattal tartani Bledbe a kapus Arany Gergely, a hátvéd Kovács Bronson, Nagy Nilan és Varga Arnold, valamint a csatár Sági Martin és Szabó Krisztián. Helyükre Kiss Bence kapus, a hátvéd Imre Patrik, Jászai Dávid és Macaulay Scott, valamint a csatár Becze Tihamér és Mihály Ákos került.

A keretbe hét magyar vagy magyarországi ligában szereplő klub ad játékost, egy légiós Svédországból érkezik. A változások után tíz játékos debütálhat Szlovéniában: Kiss Bence, Fejes Nándor, Imre Patrik, Jászai Dávid, Kiss Roland, Scott Macaulay, Horváth Bálint, Kiss Patrik, Mihály Ákos és Szita Donát nem szerepelt még a válogatottban. A csapatból hat játékosnak van világbajnoki tapasztalata.

A magyar együttesnek kedden lesz egy edzése, majd másnap utazik Szlovéniába, ahol a torna csütörtökön kezdődik.

A válogatott az asztanai divízió I/A világbajnokságra készül, melyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A magyar válogatott bledi programja:

csütörtök: Magyarország-Szlovénia 19.30

péntek: Magyarország-Fehéroroszország 16.00

szombat: Magyarország-Olaszország 16.00

A magyar keret:

kapusok:

Kiss Bence (DVTK Jegesmedvék), Rajna Miklós (MAC Újbuda)

hátvédek:

Fejes Nándor (MAC Újbuda), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Imre Patrik (Fehérvári Titánok), Jászai Dávid (FTC-Telekom), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Szabó Bence (Fehérvári Titánok), Szaller Márk (UTE), Vokla Roland (MAC Újbuda)

csatárok:

Becze Tihamér (SC Csíkszereda), Benk András (UTE), Horváth Bálint (Rögle BK), Kiss Patrik (Fehérvári Titánok), Mihály Ákos (Fehérvári Titánok), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Németh Attila (DEAC), Odnoga Mátyás (MAC Újbuda), Pavuk Attila (FTC-Telekom), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Szita Donát (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vincze Péter (UTE)

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!