Sport

2018.11.23. 15:51

Száznál (is) jóval többen a szőnyegen Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Vasárnap Munkácsy Dezső Emlékverseny Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Vasárnap Munkácsy Dezső Emlékverseny Kazincbarcikán.

A városi sporttelepen lévő csarnokban rendezi meg vasárnap a Kazincbarcikai VSE birkózó szakosztálya a VIII. Munkácsy Dezső Emlékversenyt. A szervezők mintegy százharminc sportoló indulására számítanak, kezdés 10 órakor. Amint azt Kónya Lajos vezetőedző lapunknak elmondta: a megyei klubokon – DVTK, ÉKR-Abaújszántó, MBSE, KVSE, Bekecs, Szerencs – kívül érkeznek versenyzők a szomszédos megyékből, de a fővárosból, illetve Szegedről is, továbbá várnak résztvevőket Kassáról és Rimaszombatról.

Ötvenhat súlycsoportban

Összesen tíz korcsoportban mérethetnek meg a birkózók: óvodás, gyerek II., gyerek I, diák II., diák I., serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, veterán, összesen ötvenhat súlycsoportban, fiúk, lányok. Kónya Lajos hozzátette, Munkácsy Dezső egyik alapítója volt a kazincbarcikai birkózásnak, volt vezetőedző, technikai vezető, bíráskodott, de a versenyeken sűrűn látott el titkári feladatokat is. Dolgozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakszövetség elnökségében, 2010 novemberében hunyt el, hetvenhárom esztendősen.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!