Sport

2018.10.08. 10:13

Remek kezdés és jó befejezés

Mezőkövesd - Hazai környezetben győzött szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Hazai környezetben győzött szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulója keretében a sereghajtó és a hetek óta rossz formában lévő Szombathelyi Haladás érkezett a menetelő fürdővárosiakhoz, akik nagy lehetőséghez jutottak. Sikerükkel ugyanis páholyi magasságokba emelkedhettek a táblázaton, és mint a lefújáskor kiderült: üstökön ragadták szerencséjüket, így nyugodt hetek elé néznek. A bemelegítéskor még senki nem tudhatta, hogy a kezdők közé nevezett Molnár G. jó taktikai húzásnak bizonyul-e, de amikor Kuttor Attila vezetőedző bizalmat szavazott a Puskás Akadémia FC-től visszatért középpályásnak, az MTK Budapest elleni remek teljesítményét vette figyelembe és döntése végül telitalálatnak bizonyult.

Drazic és Szeles

A hazaiak alighanem arról álmodtak, hogy rögtön a kezdés után nekiesnek ellenfelüknek és megszerzik a vezetést. Vágyuk valóra vált, ehhez elegendő volt egy remekül eltalált labda, és a gól alapjaiban változtatta meg a mérkőzés kimenetelét. Pillárék megnyugodhattak, nem volt szükségük arra, hogy kockázatot vállaljanak, a Haladás pedig nyomban ráébredt arra, hogy ha nem akar kikapni, erőteljes támadójátékot kell nyújtania. A sárga-kékek azt produkálták, amit nagyon tudnak: védőik kiválóan állták a „sarat”, igaz, idegeskedésre nem volt okuk.

A széleken vezetett vendégakciókat könnyűszerrel fülelték le, a beíveléseknél pedig belsőik bizonyultak a levegő urának. A Szeles–Mevoungou duó sokat ütközött az előretörő fehérekkel, míg a Molnár G., Cseri, Vajda S. trió gyors támadásokat szervezett, az ék szerepét betöltő Drazic pedig ha szerencsésebb, akár kétszer is betalálhatott volna Király G. hálójába. A szünet előtt a második hullámban érkező Szeles került kecsegtető lövőhelyzetbe, de lecsúszott a lábáról a labda, így 2-0 helyett maradt a kövesdiek minimális előnye az ebben a szakaszban NB II-es játékot előadó vasiakkal szemben.

Koszta belőtte

A szünet kettős szombathelyi vérátömlesztést ígért, de Horváth Ferenc még 15-20 percet engedélyezett a lég­üres térben futkosó, egykor szebb napokat látott Halmosinak, és a veszélytelen Gaál B.-nek, aztán jött Grumic, a Haladás pedig már lényegesen többet kezdeményezett, mint az első félidőben. Az utolsó helyezett megszállta a borsodiak térfelét, Priskin és Habovda pedig jelezte, hogy alakulatuk tagjai elégedetlenek a táblán lévő eredménnyel. Dombó zsákmányába kerültek a beadásaik, aztán Molnár G. dobta a frontba Cserit, aki sokáig robogott, majd távolról óriási bombával a felső lécre tüzelt. A Szombathely úgy volt ezzel, hogy ha már megúszta a ­­2-0-t, legyen 1-1, ennek érdekében magas játékosai közeli fejesekkel „operáltak”.

Az tény, hogy Priskin és Grumic is közel volt az egyenlítéshez, a kritikus pillanatokat azonban túlélték Szalaiék. Az idő múlása Jagodicsék kedvét szegte, és már csak a csodában, vagy éppen egy 11-esben bízhattak. A hajrában veszélyt érzett Kuttor Attila, aki Katanec és Hudák személyében védőket küldött be azzal a céllal, hogy segítsenek semlegesíteni a Haladás magas embereit. Úgy tűnt, hogy a ráadás gondmentesen eltelik, de még következett a megadható kategóriába tartozó büntető, ebből Koszta megszerezte őszi első találatát, így kezdődhetett az ünneplés a pályán, majd hangos énekléssel folytatódhatott az öltözőben. A látottakat mérlegre téve: az egységes és helyenként ismét jól futballozó mezőkövesdiek diadala megérdemelt, a vendégek esetében pedig immáron vitathatatlan: ilyen halvány játékkal jó eséllyel „csípik” majd el az egyik kiesőhelyet.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, 2168 néző (a rendező által közölt adat). V.: Andó-Szabó (Medovarszki, Csatári).

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (6) – Farkas D. (6), Pillár (6), Szalai A. (6), Vadnai (6) – Mevoungou (5), Szeles (5) – Molnár G. (7), Cseri (6), Vajda S. (6) – Drazic (6). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Szombathelyi Haladás: Király G. (5) – Habovda (6), Kolcak (5), Tamás L. (6), Bosnjak (5) – Mészáros (5), Jagodics (6), Rácz B. (5), Halmosi (4) – Priskin (5), Gaál B. (5). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Halmosi helyett Németh M. (5) a 61., Gaál B. helyett Grumic (-) a 69., Cseri helyett Koszta (-) a 77., Mészáros helyett Bamgboye (-) a 78., Molnár G. helyett Katanec (-) a 84., Vajda S. helyett Hudák (-) a 89. percben.

Sárga lap: Cseri a 15., Mészáros a 23., Pillár a 45., Bosnjak az 56., Kolcak a 64., Tamás L. a 77., Németh M. a 87. percben.

Gólszerző: Molnár G. (1-0) a 6., Koszta, 11-esből (2-0) a 91. percben.


Kuttor Attila: – Elégedett vagyok a csapatommal, rendkívül fontos 3 pontot szereztünk. A mérkőzést már az első félidőben el kellett volna döntenünk, ugyanis ehhez megvoltak a lehetőségeink, de helyzeteinket rendre elpuskáztuk. Nincs bennem hiányérzet: győzni akartunk és ez sikerült is nekünk. A találkozónak adódtak olyan szakaszai, amikor ellenfelünk rohamozott, de akcióikból szerencsére nem kaptunk gólt. Az egygólos vezetés veszélyes arány, a szünet után a Haladás ráadásul feljavult és ránk kényszerítette az akaratát. Megharcoltunk a győzelemért, hátradőlni azonban nem fogunk, most igyekszünk kihasználni az előttünk lévő kéthetes időszakot, és szeretnénk tovább fejlődni.

Horváth Ferenc: – Többet reméltem, bíztam a pontszerzésben. Sajnos, az első félidő nem sikerült nekünk, hiányzott a „vér” a játékunkból. Ebben az időszakban az elszántság és az akarat is hiánycikket jelentett nálunk, ráadásul játékosaim hosszú időn keresztül görcsösen futballoztak, ebből pedig nem sülhetet ki jó. A szünet után bátrabbak lettünk és agilisabb futballal rukkoltunk elő. Sok idő és sok mérkőzés kell ahhoz, hogy összeálljunk és eredményesek legyünk. Csak akkor jöhet nálunk változás, ha labdarúgóim elhiszik, hogy kizárólag az agresszív és a céltudatos futball vezet az eredményességhez.


A gólok története

6. perc: jobb oldali akciót vezettek a hazaiak. Vajda S. a 16-os vonala előtt álló Molnár G.-hez passzolt. A középpályás átvette a labdát, és a védők gyűrűjéből, 17 méterről ballal a tehetetlen Király G. mellett a jobb alsó sarokba csavarta a labdát, 1-0.

91. perc: Drazic balról betört a büntetőterületen belülre, ahol Jagodiccsal ütközött. A játékvezető feltartásnak minősítette az esetet és a 11-es pontra mutatott. Koszta állt a labda mögé és ballal, nagy erővel a kapu bal oldalába bombázott, 2-0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!