Sport

2018.10.20. 09:21

Kisvárda vs. Mezőkövesd - A páholyt szóba sem hozzák

Mezőkövesd  -Szombaton vendégként küzd a pontokért a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd  -Szombaton vendégként küzd a pontokért a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A sárga-kékek a 11. forduló keretében 17 órától a Kisvárda Master Good gárdájával mérik össze tudásukat. A 8 pontos hazaiak pillanatnyilag éppen vonal fölöttiek, a 15 egységgel rendelkező vendégek – sikerük esetén – viszont egyenesen az élvonal páholyába lőhetik saját magukat.

Produkálni kell

– Szóba sem hozzuk a páholyt – tiltakozott Kuttor Attila, a matyóvárosiak vezetőedzője. – A labdarúgás nem egyszeri mozielőadás, a foci folyamatos üzemmódot jelent, itt hétről hétre produkálni kell. Nekünk most éppen Szabolcsban, ahol természetesen nyerni akarunk. Ehhez az szükséges, hogy a korábban is felmutatott erényeinket csillogtassuk.

[poll id="1765"]

A tréner a válogatott meccsek miatt ölükbe hullott bajnoki szünetre felkészülési mérkőzést iktatott a programjukba és arról, hogy ez elérte-e célját, így vélekedett:

– A tesztmérkőzéseket soha nem szabad túllihegni. Azért vívunk ilyeneket, hogy a sokat játszókat formában tartsuk, a kevesebbet szereplőket pedig felpörgessük, tűzbe hozzuk.

Árnyaltabb a kép

A borsodiak eddigi teljesítményét senki nem kritizálhatja: Dombóék masszív együttes benyomását keltik, valamennyi csapatrészük jól muzsikál, az eredmények és az értük járó pontok pedig jönnek. Öltözőjüket így megszállta a nyugalom, idegeskedésnek meg nyoma sincs.

– Nem csak ezt a két állapotot ismerjük – folytatta a szakember. – Megnyugodni, vagy a táblázat okozta látványtól hátra dőlni abszolút nem szabad, ez veszélyes cselekedet lenne. Példaként felhoztatom az előző bajnokságok történéseit, mondjuk azt, hogy az egyik sorozat dobogós együttese a következő szezonban kiesett. Óriási mozgások lehetségesek, elég egy győzelmi- vagy egy vereségszéria, és máris jön a futball páternosztere. Azt persze készséggel elismerem, hogy házunk táján most jó a hangulat, de a labdarúgás egyébként sem ér semmit enélkül.

Nem lehet véletlen

Kuttor Attilának szóba hoztuk a kollégáját, hiszen amióta Dajka László keveri a kártyákat a klubnál, a Kisvárda alaposan összekapta magát.

– Igen, így van – hangsúlyozta a vezetőedző. – Megmutatták az erejüket, az erényei­ket, és azt, hogy nem véletlenül jutottak fel a legmagasabb osztályba.

[poll id="1728"]

A kövesdiek mestere végül azt is elárulta, hogy a Mezőkövesd és Kisvárda közötti viszonylag rövid távolság ellenére miért keltek útra már pénteken a szabolcsi városba:

– Legalább két órás út áll előttünk, ezért úgy ítéltem meg, hogy nem lenne szerencsés, ha a meccs előtt esnénk be a pályára.

[poll id="1741"]

A vendégek csak a hónapok óta sérült Iszlaira nem számíthatnak, így Kuttor Attilának bőven volt választási lehetősége keretének kijelölésekor.

KT


Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Szeles, Meskhi – Molnár G., Tóth B., Cseri – Drazic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!