Sport

2018.09.14. 11:35

Triatlon-vb - Bicsák Bence bronzérmes U23-ban

Budapest/Gold Coast - A triatlonos Bicsák Bence bronzérmet nyert az U23-as korosztályban az ausztráliai Gold Coaston zajló világbajnokságon pénteken.

Budapest/Gold Coast - A triatlonos Bicsák Bence bronzérmet nyert az U23-as korosztályban az ausztráliai Gold Coaston zajló világbajnokságon pénteken.

A verseny eredményközlő honlapjának tájékoztatása szerint Bicsák 1:44:31 óra alatt teljesítette az olimpiai távot - amely 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból áll -, és mindössze 23 másodperccel maradt el a győztes új-zélandi Tayler Reidtől (1:44:08), valamint 11 másodperccel az ezüstérmes brit Samuel Dickinsontól (1:44:21). A másik magyar induló, Dévay Márk 1:45:43 órás eredménnyel a 11. helyen végzett.

Bicsáknak - aki két éve már vb-bronzérmes volt ebben a korosztályban, idén pedig a felnőttek mezőnyében is a legjobbak között volt a vb-, valamint a vk-futamokon - nagy hajrával sikerült érmet szereznie.

"Ez hihetetlen! Az úszás borzasztóan gyengén sikerült, a kerékpárnál az üldözőkkel mentem, és igyekeztem nem leszakadni az élmezőnytől. A futás elején azonban még így sem gondoltam, hogy végül dobogós lehetek" - nyilatkozta a magyar versenyző a nemzetközi szövetség honlapjának.

A női mezőnyben Sebők Klaudia képviselte a magyar színeket, de mivel a második számban lekörözték, nem fejezte be a versenyt. A számot az amerikai Taylor Knibb 1:53:47 órás eredménnyel nyerte meg.

A magyarokat érintő további program:

szombat:

elit nők (Bragmayer Zsanett), junior fiú (Lehmann Csongor, Dévay Zsombor, Karai Levente) és leány (Soós Fanni, Putnóczki Dorka), PTS5 férfi (Boronkay Péter) és női (Lévay Petra)

vasárnap:

elit férfiak (Faldum Gábor, Tóth Tamás), nyílt (U23/junior) vegyes váltó

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!