Sport

2018.06.27. 15:03

Az én világbajnokságom: Uruguay csapatával szimpatizál Vitelki Zoltán

Miskolc - A válogatottak felállási formáit és a pontrúgás variációkat kiemelten figyeli Vitelki Zoltán, a Budafok szakvezetője.

Miskolc - A válogatottak felállási formáit és a pontrúgás variációkat kiemelten figyeli Vitelki Zoltán, a Budafok szakvezetője.

A Budafoki MTE NB II-es labdarúgócsapatának újdonsült vezetőedzője, a Kazincbarcikai SC és a Diósgyőri VTK korábbi szakvezetője, Vitelki Zoltán – elmondása szerint – a legtöbb meccset látta, csak azokat nem, amelyeket akkor játszottak, amikor csapatának edzést tartott.

– Az uruguayi válogatottal szimpatizálok – válaszolta érdeklődésünkre Vitelki Zoltán. – Az eddig látottak alapján azt mondom: sok csapat nagy fejlődésen ment keresztül, csökkenőben vannak a különbségek a futball nagyhatalmak és a kisebb országok között. Jó példa erre Izland, ahol a legutóbbi évtizedben órási előrelépés látható. Szeretik a labdarúgást, megtanulták, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy elmozduljanak, hogy fel kell építeni az utánpótlást. A dél-amerikai foci hozza magát, rendkívül meggyőző az a stílus, az a karakteres játék, amit képviselnek, legyen szó akár Kolumbiáról, vagy Uruguayról.

Nem tartalékolnak

A nagy csapatokról is szót ejtett a budafoki edző.

– Nem vagyok a német foci híve, és bár látom, hogy szenvednek, de biztos vagyok benne, hogy innentől jobb teljesítményt fognak nyújtani – mondta Vitelki Zoltán, aki arra a kérdésre, hogy esetleg arról van-e szó, hogy a nagy csapatok tartalékolnak, mert a végén szeretnének csúcsformában játszani, így felelt: – Szerintem egy vb-n ma már nem lehet ilyet csinálni. Nincsenek nagy különbségek a válogatottak között, és már a csoportselejtezőben is el lehet bukni.

Kíváncsiak voltunk, mi az, amire a leginkább figyel. – A csapatok felállási formáit, azok találkozásait, hogy ezek miként alakulnak játék közben. Hogy hogyan alkalmazkodik egyik csapat a másik játékához. Ezen kívül a pontrúgásokat, azok variációit – felelte a labdarúgó edző.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!