Sport

2018.06.23. 13:35

Az én világbajnokságom: A volt válogatott nem haragszik Messire

Miskolc - A Diósgyőr egykori középpályása a spanyolokat szeretné aranyérmesnek.

Miskolc - A Diósgyőr egykori középpályása a spanyolokat szeretné aranyérmesnek.

Tatár György, a DVTK egykori Aranycsapatának tagja természetesen követi a vb-t.

– Aki szereti a futballt, annak a világbajnokság Kánaán – kezdte a 11-szeres magyar válogatott középpályás. – Én minden percét nézem és minden másodpercét élvezem ennek a csodálatos játéknak. A bajnokságok és kupameccsek között alig várjuk, hogy egy-egy világsztárt nézhessünk, most minden napra kapunk egy-két királyt és egy-két ifjú tehetséget. Ez egy igazi kulináris élmény, ami semmihez nem hasonlítható. Némi nemű hiányérzetem van, méghozzá Olaszország és Hollandia távolléte. Remélem, ez csak pillanatnyi megingás ennél a két futball nagyhatalomnál, és hamarosan visszatérnek. Örömteli hír a videóbíró alkalmazása. Ezt a mai modern, gyors futballt ugyanis másképpen lehetetlen lekövetni. És kár lenne egy rossz bírói döntés következtében bármelyik csapattól is elvenni a világbajnokságot.

Kaphatnánk szabadkártyát

A 65 esztendős korábbi kiválóság anno a spanyol Castellónban is légióskodott.

– Irigykedve nézem a szurkolókat, 40 000 alatti nézőszán talán egyszer, ha volt – folytatta Tatár György. – A mi kis hazánk 32 éve hiányzik… Igazán kaphatnánk egy szabadkártyát a FIFÁ-tól, mint a teniszben szokás… Évek óta nem tippmixelek, de pár napja rábeszéltek, mondván Griezmann és Messi gólt fog lőni. Előbbi kínlódva hozta, de Messi becsapott… Lehet, ezért szép a futball, mert minden megtörténhet. Ki lesz a világbajnok? Csak Spanyolországot mondhatom, mert ott töltöttem futballal életem legszebb másfél évét. Ja, és nem haragszom az argentin-spanyol Messire…

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!