Sport

2018.04.14. 12:24

Mezőkövesd vs. Videoton - A ,,matyók” csak nyerhetnek

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata szombaton a bajnoki címre törő Videoton FC-t fogadja.

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata szombaton a bajnoki címre törő Videoton FC-t fogadja.

Nehéz mérkőzés vár szombaton délután a kövesdiekre, akik 17 órától hazai környezetben az NB I 26. fordulója keretében az aranyéremre „hajtó” székesfehérváriakkal meccselnek. A vendégek két győztes mérkőzéssel a lábukban érkeznek Borsodba, míg a hazaiak mögött két vesztes találkozó áll. A táblázaton elfoglalt helyek, a bajnoki pontok és az együttesek játéktudása ismeretében könnyű dolga van a tippelőknek, de mindenki előtt ott lebeghet akár a Bajnokok Ligája, akár a honi élvonal bizonytalansága, továbbá az örök közhely: a labda gömbölyű.

Kedvenc mezükben

A bennmaradásért küzdő „matyók” egész héten rendkívüli elszántsággal készülődtek az összecsapásra, ennek bizonyítéka az is, hogy a csata előtti órákat is alaposan megtervezték: 11-kor taktikai értekezletet tartanak, aztán a Zsóry-fürdő egyik szállodájában pihennek, és már negyed 3-tól gyúratással hangolnak a 90 percre. Mivel a Fraditól tiszta feketében kaptak ki 3–0-ra, ezúttal visszatérnek kedvenc színeikhez: kék-sárgában lépnek pályára.

– A héten semmi különös nem történt a házunk táján – vallott „színt” Tóth László, a kövesdiek vezetőedzője. – Sokan kérdezték tőlem: nyugalmat ad-e a fiúknak, hogy itt a vesztes csak a Videoton lehet, amire így válaszoltam: egyáltalán nem ilyen gondolatok jegyében futunk neki a rangadónak. A hitvallásunk az, hogy mindenki ellen a legjobb tudásunkat akarjuk nyújtani, és majd szombaton este a pályán eldől, hogy ez mire elég. A táblázatot sem nézzük, ez helytelen cselekedet lenne: nekünk saját magunknak kell megfelelnünk. A taktikánk pedig egyszerű: szigorú védekezés hátul, labdaszerzés után gyors felfejlődés és lehetőség szerint ugyancsak gyors akcióvezetés. Azaz szó sincs arról, hogy nekünk minden mindegy lenne ebben a fordulóban. A szakvezetőtől ezután arra kértünk feleletet, hogy a két, egymás követő vereség után terveznek-e valamilyen változtatást kezdőcsapatukban.

– Ezt majd meglátjuk, pénteken délben ezen korai elmélkedni. Mivel a védelem tengelyéből kiesett Hudák, az edzésmunkánk során eleve igyekeztünk megtalálni a majdani helyettesét. A kétkapus játék során azokat próbálgattuk, akik szóba jöhetnek, de még nem döntöttük el, hogy ki lesz az „örökös”.

Sok ide, sok oda

A mérkőzés sorsát alighanem a mezőkövesdi védők és a székesfehérvári támadók párharca dönti majd el – jósoltuk Tóth Lászlónak.

– A Videoton valóban sok gólt szerez – reagált kapásból a tréner. – Az Újpestet például 3–0-ra intézték el, majd 4–1-re diadalmaskodtak a Budapest Honvéd vendégeként. Ez a két fővárosi alakulat hozzánk képest sokkal jobban áll, de milyen érdekes: mi Újpesten és Kispesten is győzedelmeskedtünk. Ami ebben a gondolatsorban gondolatébresztő az az, hogy saját alakulatunk eddig negyvenhét mattot kapott és ez több, mint sok. Mivel teljesen más az elmélet és megint más a gyakorlat, csak abbéli reményünknek adhatunk hangot, hogy szombaton 17 órától megnehezítjük a hetek óta kiválóan játszó vendégünk dolgát.

A hazaiaknál sérült nincs, viszont két állandó csapattag is kénytelen „szabadságot” kivenni szombatra: Hudák és Lázár P. ugyanis egyaránt 5 sárga lapja miatt fog pihenni.

A labdarúgó NB I 26. fordulójának programja, április 14. (szombat)

17.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC

17.00: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Diósgyőri VTK

17.00: Paksi FC – Swietelsky Haladás

17.00: Újpest FC – Vasas FC

17.00: Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd

19.30: Debreceni VSC – Ferencvárosi TC


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!