Sport

2018.03.03. 08:35

Mezőkövesd Zsóry FC: Mindig a következő a fontos

Mezőkövesd - A 21. fordulóban fontos mérkőzés vár a fürdővárosiak NB I-es labdarúgócsapatára.

Mezőkövesd - A 21. fordulóban fontos mérkőzés vár a fürdővárosiak NB I-es labdarúgócsapatára.

Budapesten, A Szusza Ferenc stadionban szombaton 17 órakor kezdik az Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, melynek esélyese kétségtelenül a hazai gárda, de a futball örök bizonytalansága miatt akár meglepetés is születhet a fővárosban. A forduló egyébként akár vízválasztó is lehet, hiszen kedvezőtlen eredmények esetén (gondolva a szombathelyiek és a balmazújvárosiak meccsére) tovább súlyosbodhat a sereghajtó helyzete.

Kuttor helyett Tóth L.

Mint arról már beszámoltunk, a kövesdiek kispadján van egy kis érdekesség: a korábban vezetőedzői minőségben dolgozott Kuttor Attila munkába állása után 60 napos türelmi időt kapott a szövetségtől, azaz hivatalosan eddig tölthette be ezt a tisztséget a sárga-kékeknél. Ez az idő letelt és mivel a szakember most végzi a munkaköre betöltéséhez szükséges pro licences tanfolyamot, diplomájának átvételéig szakvezetői minőségében nem nyilatkozhat. Emiatt a kövesdi klub vezetése úgy döntött, hogy a klubnál szakmai igazgatóként dolgozó, pro licences végzettséggel rendelkező edző, Tóth László szerepel ebben az időszakban a médiában.

Ugyanúgy készültek

Tóth László szakmai igazgatótól először azt kérdeztük, hogy mit szól a papírformához, amely „semmit” nem ígér csapatának Újpesten, amire ezt a választ kaptuk:

– Ilyen felhanggal nem foglalkozunk. Számunkra ugyanis minden összecsapás bajnoki döntővel ér fel. Ennek szellemében az utolsó pozícióban lévő csapatunk ugyanúgy készült a lila-fehérek ellen, mintha mondjuk vezetné a táblázatot. Azoknak persze elmondom, akik nagyon szeretnek kombinálni, hogy a Budapest Honvéd elleni idegenbeli csatánk előtt is leírtak minket, aztán „teljesen véletlenül” hazahoztuk a 3 pontot. Itt említem még a hitvallásomat, amely változatlan: nekünk mindig a soron következő 90 perc a legfontosabb.

A Kuttor Attilát helyettesítő szakember ezután „fiainak” hozzáállását ecsetelte:

– A játékosokon látom az elszántságot, a szemükben a tüzet, mindezt persze nem azért van, mert fürkészik a tabellát, hanem azért, mert futballisták, van becsületük, és ennek szellemében mindig a legjobbat és a legtöbbet akarják kihozni magukból.

Az első három

A kövesdieknek nem ment a játék a tavaszi első fordulóban a Puskás Akadémia FC ellen – alig lőttek kapura és gólhelyzetük is csak elvétve adódott –, ennek következménye az lett, hogy a tervezett 3 helyett csak 1 pontot írhattak eddigi termésükhöz.

– Azzal nem értek egyet, hogy halványak voltunk a ­felcsútiak ellen – folytatta Tóth László. – Győzelmünk elmaradásának több oka is volt: az egyik például az, hogy a meccs első szakaszában általunk teremtett három ígéretes akcióból egyet sem tudtunk beváltani. Más lett volna a ­leányzó fekvése, ha valamelyik helyzetünket kihasználjuk. Azzal persze egyetértek, hogy manapság illik többet támadni és többször kapura lőni, de mutatóink azért sikeredtek szerényebbre a várttól, mert – már bocsánat a közhelyért –, az ellenfél is a pályán volt, sőt keményen harcolt.

A borsodiaknak innentől kezdve mérkőzéseket kell nyerniük a bennmaradás kiharcolásához, ehhez a ­„mutatványhoz” azonban ­minden csapatrészüktől átlagon felüli produkciót várnak.

– Muszáj megtalálnunk a védekezés és a támadás helyes arányát – hangsúlyozta a kisegítő vezetőedző. – A mai, modern futballban mindenkinek mindenféle feladata van. Egy csapat nem azért ­szerez sok gólt, mert a mestere tele­rakja támadóval, hanem azért, mert adott esetben sokan – igen, a védők is – rohamoznak, de ez a tétel visszafelé is igaz. Egy tréner számára szép szakmai feladat az arany középút megtalálása…

A vendégek kerettagjai ­közül Szeles és Gohér sérült, ezért nem léphet pályára. Hudák öt sárga lap miatti eltiltása letelt, a magas termetű belső védőt azonban a hírek szerint ennek ellenére is „csak” a ­cserék közé jelöli Tóth László.


Várható kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Lázár P., Pillár, Katanec, Szalai A. – Iszlai, Oláh B. – Koszta, Bognár I., Tóth B. – Drazic.


[related-post post_id="3779670"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!